Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

logo whitepage

1957. u Velikoj Britaniji je osnovan prvi službeni fan klub Elvisa Presleya.

Događaji

1962. Robert Allen Zimmerman i pravno je postao Bob Dylan nakon potpisa ugovora s Witmark Music 12. srpnja 1962. godine.

1968. The Doors su započeli dvotjedni niz na 1. mjestu američke ljestvice singlova sa "Hello I Love You", njihovim drugim brojem 1 u SAD-u.

1970. Elvis Presley je bio na 1. mjestu britanske ljestvice singlova sa svojom verzijom pjesme "The Wonder Of You" koja mu je bila šesnaesta na 1. mjestu. Ray Peterson je snimio originalnu verziju 1959.

1975. na vrh američke ljestvice singlova popeo se 'One of These Nights', naslovna pjesma albuma The Eagles. Bio je to njihov drugi singl na broju jedan. B-strana 'Visions' jedina je pjesma s lead vokalima gitarista Dona Feldera u repertoaru benda.

1986. Chris De Burgh je bio na 1. mjestu u Velikoj Britaniji sa "The Lady In Red". Bio je to njegov prvi broj 1 nakon dvadeset i četiri izdana singla, zadržavši se na vrhu ljestvice tri tjedna.

1998. glazbeni magazin Mojo objavio je rezultate nacionalnog istraživanja u kojem su postavili pitanje 'Tko vam je najomiljeniji glazbenik svih vremena'. Poredak je bio sljedeći: 5. Elton John, 4. Queen, 3. Frank Sinatra, 2. Elvis Presley, 1. The Beatles.

2000. zatvoren je liverpulski glazbeni dućan Rushworth and Dreaper nakon 150 godina rada. Dućan je ostao poznat po tome što je dobavljao glazbene instrumente za The Beatlese i druge liverpoolske bendove.

2001. međunarodna zračna luka u New Orleansu, Lousiana, dobila je ime po slavnom trubaču Louisu Armstrongu.

2013. Leonard Cohen je održao svoj drugi nastup u Hrvatskoj. Gostovao je u pulskoj Areni i održao trosatni koncert. Iz izvještaja s koncertaČitav koncert bio je prožet Cohenovom komunikacijom s publikom – brojne zahvale, šale, poruke te na kraju oproštaj i blagoslov upućen svima okupljenima i njihovim voljenima. Teško je riječima iskazati što se točno događalo ove tople ljetne večeri u Puli – moralo se biti tamo i iskusiti to. Kad se oduzme vrijeme koliko je koncert kasnio, kao i vrijeme pauze, doći ćemo do tri sata čiste svirke čime se rijetko koji izvođač može pohvaliti. Održavajući kvalitetu na vrhunskoj razini do samog kraja, Cohen je pokazao da ima još mnogo toga dati ljudima koji ga slušaju i vole. U nadi da će nam se opet vratiti – Leonarde, vidimo se!

Rođeni

1937. Garth Hudson, kanadski glazbenik, najpoznatiji kao klavijaturist, organist i saksofonist grupe The Band. Jedini je originalni član grupe uz Robbieja Robertsona.

1939. Edward Patten, američki R&B i soul pjevač, najpoznatiji kao član Gladys Knight & The Pips. Njihov prvi hit singl je bila verzija pjesme "I Heard It Through The Grapevine" iz 1967, 1973. su imali singl na američkom broju 1, "Midnight Train To Georgia". Patten je preminuo 2005. godine.

1941. Doris Coley, pjevačica američke ženske vokalne skupine The Shirelles, poznate po svojoj popularnosti ranih 1960-ih. Bile su prva isključivo ženska crnačka grupa koja je 1961. imala hit broj 1 s pjesmom "Will You Love Me Tomorrow". Preminula je 2000.

1944. Jim Capaldi, engleski bubnjar, pjevač i tekstopisac, koji je sa grupom Traffic 1967. postigao singl na britanskom broju 2, "Hole In My Shoe". Capaldi je 1975. imao solo singl na britanskom broju 4 sa "Love Hurts". Capaldi je također nastupao s Jimijem Hendrixom, Ericom Claptonom, Georgeom Harrisonom i Catom Stevensom. Preminuo je 2005. godine.

1950. Andy Fairweather-Low, velški glazbenik i producent, najpoznatiji kao osnivač, pjevač i gitarist grupe Amen Corner. Kao session gitarist radio je s Bobom Dylanom, Rogerom Watersom, Ericom Claptonom, Georgeom Harrisonom, Eltonom Johnom, Jacksonom Browneom, Billom Wymanom, Sheryl Crow i Ringom Starrom.

1951. Joe Lynn Turner, rođen kao Joseph Arthur Mark Linquito, američki pjevač, najpoznatiji kao član grupa Rainbow, Yngwie Malmsteen i Deep Purple.

1957. Butch Vig, rođen kao Bryan David Vigorson, američki glazbenik i producent. Bubnjar je grupe Garbage, no poznatiji je kao producent albuma 'Nevermind' Nirvane, 'Dirty' Sonic Youth, 'Gish' i 'Siamese Dream' The Smashing Pumpkins, '21st Century Breakdown' Green Day i 'Wasting Light' Foo FIghters.

1961. Peter Louis Vincent ‘Pete’ de Freitas, britanski glazbenik, najpoznatiji kao bubnjar post punk sastava Echo and the Bunnymen. Poginuo je u motociklističkoj nesreći kad mu je bilo 27 godina.

1962. Lee Anthony Mavers, pjevač i gitarist engleskog rock sastaa The La's, koji je 1990. imao singl na britanskom broju 13, "There She Goes". Pjesma se pojavila na nekoliko filmskih soundtracka, uključujući "The Parent Trap", "Fever Pitch", "Girl", "Interrupted" i "Cold Case".

1970. Zelma Davis, pjevačica američke grupe C+C Music Factory, koja je 1991. imala singl na britanskom broju 4, '"Things That Make You Go Hmmm...", i iste godine singl na američkom broju 1, "Gonna Make You Sweat".

Preminuli

2000. Jerome Smith, gitarist KC And The Sunshine Band. Sa grupom je 1975. imao singl na američkom broju 1, "Get Down Tonight", i 1983. singl na britanskom broju 1, "Give It Up".