Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Billboard Hot 100 logo

1958. Billboard je uveo "The Hot 100 Singles Chart" na čijem je prvom mjestu bio Ricky Nelson s pjesmom "Poor Little Fool".

1967. Pink Floyd su objavili svoj debitantski album "The Piper At The Gates Of Dawn" na kojem je većinu pjesama napisao Syd Barrett. Album je sniman u Abbey Road studijima u isto vrijeme kada su Beatlesi snimali svoj antologijski uradak "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Album je dosegao broj 6 britanske liste albuma dok se u SAD-u nije uspio pojaviti na listi najprodavanijih albuma.
1975. Pjevač grupe Led Zeppelin Robert Plant i njegova žena teško su ozljeđeni u automobilskoj nesreći u Grčkoj na otoku Rodosu. Plant je slomio oba gležnja i lakat te nije bio spreman za najavljenu sjevernoameričku turneju, koja je na koncu bila otkazana.
1980. John Lennon je započeo sa snimanjem albuma "Double Fantasy" koji je, pokazalo se, postao njegov posljednji album u karijeri.
1984. Prince je na 24 tjedna zasjeo na vrh američke liste albuma izdanjem "Purple Rain". Riječ je o šestom studijskom albumu na kojem se nalaze njegovi najveći hitovi "When Doves Cry", "Let's Go Crazy" i naslovna pjesma "Purple Rain". Album se prodao u više od 20 milijuna primjeraka diljem svijeta te je postao sedmi najprodavaniji soundtrack album svih vremena.
1990. Tijekom nastupa grupe New Kids On The Block u Montrealu u Kanadi tri naoružana pljačkaša ukrala su novac od prodaje suvenira u iznosu od oko 260 000 dolara.
1990. Mariah Carey došla je do prvog mjesta američke liste singlova debitantskim izdanjem "Visions Of Love". Pjesma je na 33. dodjeli Grammya bila nominirana u tri kategorije (snimka godine, pjesma godine i najbolja ženska izvedba godine).
2000. Craig David imao je svoj drugi britanski singl na broju jedan s pjesmom "7 Days". U dobi od svega 19 godina postao je najmlađi muški izvođač koji je imao dva broj 1 singla još od Donnya Osmonda 1973. godine.
2002. Bruce Springsteen je zasjeo na prvo mjesto britanske liste albuma izdanjem "The Rising". Album je bio i na prvom mjestu američke liste albuma.

Rođeni:
1901. Louis Armstrong, američki jazz glazbenik, poznat i kao ''Satchmo'' i ''Pops''. Porijeklom iz siromašne obitelji, uzdigao se na njujorškoj jazz sceni iznimnom trubačkom i pjevačkom vještinom. Šire poznat je postao otpjevavši ''Lazy River'' u scat stilu i izdavši je 1931. godine, a formacijom The All Star sastava 1947. utabao si je put prema vječnoj slavi. Dvije godine kasnije postao je prva tamnoputa osoba na naslovnici časopisa Time. Danas je najpoznatiji po pjesmama iz 60-ih ‘What a Wonderful World’ (koja je inicijalno neprimjećena u SAD-u) i ''Hello, Dolly''. Preminuo je 1971. godine. Posthumno je dobio Grammy za životno djelo 1972., a inauguriran je u Big Band and Jazz Hall of Fame, Down Beat Jazz Hall of Fame te Rock and Roll Hall of Fame, kao i u još nekoliko sličnih institucija. Glavna zračna luka u New Orleansu dobila je njegovo ime.
1940. Larry Knechtel, američki glazbenik, najpoznatiji kao klavijaturist i basist The Wrecking Crew, glazbenog kolektiva losangeleskih session glazbenika koji su radili s glazbenim veličinama poput Simona & Garfunkela, Duanea Eddya, The Beach Boys, The Mamas & The Papas, The Monkees, The Doors i Elvisa Presleyja. Preminuo je 2009. godine.
1947. Klaus Schulze, njemački glazbenik. Karijeru je započeo u sastavima Tangerine Dream i Ash Ra Tempel, a tijekom svoje samostalne karijere izdao je preko 60 albuma.
1969. Massimiliano Antonio ''Max'' Cavalera, brazilski glazbenik, najpoznatiji kao suosnivač, ritam-gitarist i pjevač groove-metal sastava Sepultura. U njoj je ostao 12 godina, do 1996., a nakon toga je nastupao u bendovima Soulfly, Cavalera Conspiracy, Killer Be Killed i Nailbomb, između ostalih.