Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ike and Tina Turner

1976. Tina Turner je podnijela zahtjev za razvod od Ikea Turnera, njezinog partnera od 1959., a (navodno) supružnika od 1962. godine. Jedan od glavnih razloga za taj čin bilo je Ikeovo kontinuirano fizičko zlostavljanje.

Događaji

1974. John Denver je dobio svoj drugi singl na američkom broju jedan s ‘Annie’s Song’. Pjesmu je posvetio svojoj ženi Annie. Singl je dosegao i vrh britanske ljestvice.

1976. John Lennon je dobio stalnu američku vizu, koja mu je omogućila trajno naseljavanje u SAD-u. Za to se dugo borio zbog nekih ranijih prekršaja u rodnoj Britaniji, što je za posljedicu imalo višekratno odbijanje njegovog zahtjeva za vizom. Lennon i Yoko Ono su već početkom nardedne godine prisustvovali inauguralnom balu novog američkog predsjednika Jimmyja Cartera.

1986. Queen su nastupili na budimpeštanskom Nepstadionu pred 80.000 ljudi. Bili su prvi zapadni izvođači koji su tamo svirali nakon Louisa Armstronga 1964. godine.

1991. Bryan Adams je započeo sedmotjedni niz na američkom broju jedan sa singlom ‘(Everything I Do) I Do It for You’. Pjesma se izvorno snimljena za soundtrack filma ‘Robin Hood: Prince of Thieves’.

Rođeni

1944. Bobbie Gentry, rođena kao Roberta Lee Streeter, američka glazbenica. Kantautorica je najveći uspjeh ostvarila singlom i albumom ‘Ode to Billie Joe’ iz 1967., koji su dosegli vrhove američke ljestvice singlova i albuma te ‘I’ll Never Fall in Love Again’, britanskim singlom broj jedan u 1969. godini.

1946. Rade Šerbedžija, hrvatski filmski, televizijski i kazališni glumac, pjesnik i glazbenik srpskog podrijetla.

Rade

Rade Šerbedžija u Lisinskom; foto: Dragutin Andrić, arhiva SoundGuardian