Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Led Zeppelin

Događaji

1977. Led Zeppelin su održali svoj posljednji koncert u SAD-u. Nakon koncerta, Robert Plant je saznao da je preminuo njegov petogodišnji sin, zbog čega je otkazan ostatak turneje.

1971. Paul Revere and the Raiders su dobili američki singl broj jedan s obradom ‘Indian Reservation’, pjesme prvi put snimljene 1959. godine. Pjesmu su obradili i Slovenci Laibach 1994. godine kao ‘National Reservation’.

1976. ‘Don’t Go Breaking My Heart’ Eltona Johna i Kiki Dee je zasjeo na vrh britanske ljestvice singlova. Singl je bio i broj jedan u SAD-u. John i koautor pjesme Bernie Taupin su isprva htjeli Dusty Springfield za duet, no na kraju su se odlučili za Pauline Matthews iliti Kiki Dee, inače prvom bijelom pjevačicom koja je potpisala za Motownov Tamla Records.

1982. Survivor se s ‘Eye of the Tiger’ domogao vrha američke ljestvice singlova. Radi se o jednom od najprodavanijih singlova svih vremena, a pjesma je napisana na zahtjev Sylvestera Stallonea, koji je tražio glazbenu temu za svoj film ‘Rocky III’.

1993. ‘Zooropa’ U2 je zasjeo na prvo mjesto američke ljestvice albuma. Jednak uspjeh osmi je album grupe postigao i u Britaniji. Istoga dana, na vrh ljestvice singlova popeo se ‘Can’t Help Falling in Love’ birminghamske skupine UB40.

1999. Phil Collins oženio se po treći puta, marketinškom savjetnicom Orianne Cevey. Na vjenčanju su bili i Elton John, Mark Knopfler i Eric Clapton.

Rođeni:

1969. Jennifer Lynn Lopez, američka glumica i pjevačica, poznata kao J. Lo. Proslavila ju je uloga Selene u istoimenom biografskom filmu iz 1997., a dvije godine kasnije, s 30, snimila je svoj prvi album. Do danas ih je snimila još sedam. Bila je jedna od izvođača himne Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.