Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bruce springsteen

1971. Menadžer Brucea Springsteena odbio je ponudu Petera Framptona, tada člana Humble Pie, da Springsteen bude predgrupa njegovog benda na američkoj turneji te audiciju za diskografsku kuću A&M Records, za koju su Humble Pie tada snimali. Springsteen je stoga probitak na američkoj sceni morao čekati do svog trećeg albuma, ‘Born to Run’ iz 1975. godine.

Događaji

1970. Three Dog Night su dobili svoj prvi singl na američkom broju jedan s obradom ‘Mama Told Me Not to Come’. Autor pjesme je Randy Newman, koji je pjesmu napisao za Erica Burdona (The Animals) i njegov prvi samostalni album 1966. Popularna je bila i verzija Stereophonics i Toma Jonesa iz 2000. godine.

1981. ‘Ghost Town’ The Specials je zasjeo na vrh britanske ljestvice singlova. Proglašen je ‘singlom godine’ od strane tri najveća britanska glazbena časopisa, Melody Makera, Soundsa i NME-a.
1987. ‘Alone’ je postao američki singl broj jedan u verziji grupe Heart. Pjesma je dotad već snimljena od strane dva različita izvođača, a dvadeset godina nakon Heart ju je snimila i Celine Dion.

1999. Ricky Martin je s ‘Livin’ La Vida Loca’ osvojio vrh britanske ljestvice singlova. Singl je do danas prodan u preko osam milijuna primjeraka, a bio je broj jedan i u SAD-u, Irskoj, Australiji, Kanadi i još nekoliko zemalja.

Rođeni

1957. Peter John Joseph Murphy, britanski glazbenik, najpoznatiji kao pjevač grupe Bauhaus od 1978. do 1983. i od 2005. do 2008. U međuvremenu je vodio samostalnu karijeru i izdao devet studijskih albuma.
1959. Richard Stephen ‘Richie’ Sambora, američki glazbenik i producent, najpoznatiji kao gitarist grupe Bon Jovi od 1983. do 2013. godine.

Richie Sambora

Richie Sambora

1959. Suzanne Nadine Vega, američka kantautorica iz New Yorka. Svira alternativni rock, s primjesama američke folk glazbe. Poznata je po hitovima "Tom's Diner" i "Luka", od kojih je potonji 1987. dosegao broj 3 na Billboard Hot 100 ljestvici.
1974./5. Lil’ Kim, rođena kao Kimberly Denise Jones, američka reperica, producentica, model i glumica. Karijeru je počela surađujući s Junior M.A.F.I.A. Notorius B.I.G-ja, a najpoznatija je po hitovima ‘No Time’, ‘Crush on You’ i ‘Ladies Night’ i obradi ‘Lady Marmalade’ s Pink, Myom i Christinom Aguilerom.

Preminuli

2014. Tommy Ramone, rođen kao Tamas Erdelyi 1949., američki glazbenik mađarskog porijekla, najpoznatiji kao bubnjar The Ramonesa od 1974. do 1978. Autor je ili koautor hitova poput ‘Blitzkrieg Bop’ i ‘I Wanna Be Your Boyfriend’. Bavio se i produciranjem, a ističe se njegova produkcija albuma ‘Tim’ The Replacementsa. Preminuo je od posljedica raka 2014. godine.

tommy ramone

Tommy Ramone