Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Lamb Of God promo

2012. Randy Blythe iz Lamb of God uhićen je u Pragu zbog incidenta na prošlom koncertu benda u tom gradu 2010., kada je mladi fan pregažen od strane publike tijekom koncerta. Blythe ga je navodno prethodno gurnuo natrag među publiku kad se mladić popeo na pozornicu. Sudski proces još nije do kraja završen.

1959. ‘Dream Lover’ je postao prvi britanski singl broj jedan za Bobbyja Darina. Klavir je na pjesmi svirao Neil Sedaka, a producirali su je Ahmet Ertegun i Jerry Wexler.

1975. ‘One of These Nights’ The Eagles je dospio do vrha američke ljestvice albuma. Sadržavao je istoimeni hit te singlove ‘Lyin’ Eyes’ i ‘Take It to the Limit’. Bio je nominiran za album godine na dodjeli nagrada Grammy, a također je bio posljednji album na kojem je svirao gitarist Bernie Leadon, kojeg je kasnije zamijenio slavni Joe Walsh. Na svjetskoj turneji kojom su The Eagles promovirali album kao predgrupa su im svirali Fleetwood Mac.
1975. Američki kantautor Tim Buckley je održao svoj posljednji koncert u životu. Nastupio je u Dallasu u rasprodanom prostoru pred 1800 ljudi. Preminuo je idućeg dana od posljedica predoziranja heroinom.
1986. Wham! su dobili svoj četvrti i posljednji singl na britanskom broju jedan u ‘The Edge of Heaven’, vjerojatno zahvaljujući činjenici da su istog dana održali svoj oproštajni koncert na Wembleyju pred 80 000 ljudi.

1997. Treći album grupe Radiohead, ‘OK Computer’, stigao je do vrha britanske ljestvice. Producirali su ga sami članovi benda uz pomoć Nigela Godricha. Izbacio je uspješne singlove ‘Paranoid Android’ i ‘Karma Police’, a mnogi ugledni glazbeni časopisi su ga svrstali među najbolje albume 90-ih.

Rođeni

1959. Clinton David ‘Clint’ Boon, britanski glazbenik, DJ i radio voditelj, najpoznatiji kao klavijaturist i povremeni vokal grupe Inspiral Carpets.
1963. Charles Alexander ‘Charlie’ Clouser, američki klavijaturist i producent, najpoznatiji kao član live postave Nine Inch Nails od 1994. do 2000. godine.

Preminuli

2016. Scotty Moore, rođen 1931. kao Winfield Scott Moore III, američki gitarist i inžinjer, najpoznatiji kao član prvog benda Elvisa Presleyja. S Elvisom i basistom Billom Blackom oformio je jedan od prvih rock’n’roll tria u glazbenoj povijesti, a sastav se održao do početka 60-ih. Moore je također bio dio slavnog Elvisovog ‘comeback speciala’ 1968. godine. Postao je članom Rock and Roll Hall of Fame 2000. te Memphis Music Hall of Fame 2015. godine, a Rolling Stone ga je proglasio 29. najvećim gitaristom svih vremena u izboru 2011. Preminuo je u 85. godini života.