Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

rolling stones-1964

1964. The Rolling Stones su u kalifornijskom San Bernardinu održali svoj prvi američki koncert.

1961. ‘Running Scared’ Roya Orbisona se popeo na vrh američke ljestvice singlova. B-strana singla, ‘Love Hurts’, također je bila uspješna, a godinu prije Orbisona su je snimili i The Everly Brothers. Hit je postala tek u verziji Nazaretha 1975. godine.

1971. Drugi studijski album Paula McCartneyja, ‘Ram’, zasjeo je na vrh britanske ljestvice albuma. Isprva slabo primljen kod kritike, danas drži ocjenu 86/100 na Metacritic.
1979. 64-godišnja blues legenda Muddy Waters je oženio 25-godišnju Marvu Jean Brooks.
1988. Pet Shop Boys su održali svoj debitantski nastup u sklopu dobrotvornog koncerta Anti Section 28.

PSB

1993. Pjevačica Mariah Carey se udala za predsjednika Sony Music, Tommyja Mottolu. Rastali su se četiri godine kasnije.
2005. ‘Don’t Believe the Truth’ je postao šesti album grupe Oasis na britanskom broju jedan.

2010. Deep Purple su nastupili u zagrebačkom Domu sportova.

Rođeni

1947. Freddie Stone, rođen kao Frederick Stewart, američki glazbenik, najpoznatiji kao gitarist Sly and the Family Stone.
1947. Laura Philips ‘Laurie’ Anderson, američka eksperimentalna umjetnica i glazbenica. Najpoznatija je po hitu ‘O Superman’ i vezi s Louom Reedom od 1992. do njegove smrti 2013. godine.

1947. Thomas ‘Tom’ Evans Jr., američki glazbenik, najpoznatiji kao član grupe Badfinger. Počeo je kao gitarist i pjevač benda da bi se kasnije prebacio na bas. Autor je hitova grupe ‘Day After Day’ i ‘Baby Blue’ te ‘Without You’, hita za Harryja Nilssona. Počinio je samoubojstvo vješanjem u dobi od 36 godina.

1955. Aki Rahimovski, hrvatski pjevač najpoznatiji po svojem djelovanju u zagrebačkoj grupi Parni valjak.

Aki Rahimovski

1956. Richard Lofthouse Butler, britanski glazbenik, najpoznatiji kao pjevač the Psychedelic Furs i Love Spit Love.
1971. Mark Robert Michael Wahlberg, poznat i kao Marky Mark, američki glumac i glazbenik, u svijetu glazbe najpoznatiji kao član boy bandova Marky Mark and the Funky Bunch i New Kids on the Block.
1979. Peter Lewis Kingston ‘Pete’ Wentz III, američki glazbenik, najpoznatiji kao basist, autor pjesama i back vokal grupe Fall Out Boy.

Preminuli

2002. Dee Dee Ramone, rođen kao Douglas Glenn Colvin 1951., njemačko-američki glazbenik, najpoznatiji kao suosnivač, basist i autor  pjesama punk rock sastava The Ramones. Bio je i prvi pjevač grupe, no nije mogao istodobno pjevati i svirati pa je u sastav primljen Joey Ramone. Autor je pjesama ‘53rd & 3rd’, ‘Commando’, ‘Rockaway Beach’ i ‘Poison Heart’, između ostalih. U The Ramones je ostao do 1989., nakon čega je kratko njegovao samostalnu karijeru da bi se opet vratio u Ramonese do konačnog razlaza grupe 1996. godine. Veći dio karijere bio je ovisan o narkoticima, a preminuo je od posljedica predoziranja heroinom u dobi od 50 godina.

dee

Dee Dee Ramone