Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

stevie-wonder1950. rođen je Stevie Wonder, pjevač, skladatelj i multiinstrumentalist. Talentirano dijete koje se pretvorilo u jednog u najkreativnijih izvođača dvadesetog stoljeća. Oslijepio je nedavno nakon rođenja, a potpisao je ugovor s velikom diskografskom kućom sa jedanaest godina. Dosad je imao preko četrdeset broj singleova koji su zauzeli visoke pozicije na ljestvicama diljem svijeta.

1957. Guy Mitchel zauzeo je prvo mjesto britanske top ljestvice singleova s "Rock-A-Billy", njegovim četvrtim i posljednjim brojem jedan. Ova je pjesma zaslužna za ime ovog žanra - miksa rocka i countryja.

1967. The Supremes su deseti put zasjali na vrhu američke top ljestvice s singlom "The Happening". Isti je zauzeo šesto mjesto u Velikoj Britaniji. Bio je to njihov posljednji singl kao The Supremes, kasnije su objavljivali pod imenom Diana Ross and the Supremes.

1969. Led Zeppelin je postao prva britanska rock grupa koja je nastupila na Hawaiima.

1970. Premijerno je prikazan film The Beatlesa "Let It Be". Premijera se održala u New Yorku. Film je prvotno planiran kao televizijski dokumentarac koji sadrži nenajavljeni nastup benda na krovu jedne zgrade, koji je bio ujedno i njihov posljednji nastup u javnosti.

1971. Stevie Wonder je na dvadeset i prvi rođendan dobio obiteljsko nasljeđe u vrijednosto milijun dolara. Bez obzira na to, on je već zaradio trideset milijuna.

1974. Četrdeset i pet ljudi je uhićeno, a više od pedeset ozljeđeno nakon što je mladež počela bacati boce izvan koncerta Jackson Fivea na RFK stadionu u Washington DC-u.

1985. Bruce Springsteen oženio je Julianne Phillips u Oregonu. Julianne je podnijela zahtjev za razvod 30. kolovoza 1988.

1989. Bon Jovi je zauzeo prvo mjesto američke ljestvice s "I'll Be There For You". Bio je to njihov četvrti američki broj jedan, a pjesma je u Velikoj Britaniji zauzela osamnaesto mjesto.

1989. Kylie Minogue zauzela je prvo mjesto u Velikoj Britaniji s pjesmom "Hand On Your Hart".

1996. Oasis su postali najbrže prodavanija grupa u povijesti Velike Britanije nakon što su prodali 330 000 ulaznica za ljetne koncerte u samo devet sati.

2008. Babyshambles su nastupili u Londonu. Bio je to njihov prvi nastup nakon što je Pete Dohrety pušten iz zatvora.

2008. Američka je pošta objavila marku u čast Franku Sinatri. Na marki je slika Sinatre iz 1950. na kojoj nosi šešir.

Rođeni

1941. Joe Brown, britanski pjevač i glumac.

1943. Mary Wells, američka pjevačica.

1946. Daniel Klein, basist J Geils Benda.

1950. Danny Kirwan iz Fleetwood Maca.

1950. Johnny Logan, Irski pjevač.

1950. Stevie Wonder, pjevač, skladatelj i multiinstrumentalist. Talentirano dijete koje se pretvorilo u jednog u najkreativnijih izvođača dvadesetog stoljeća. Oslijepio je nedavno nakon rođenja, a potpisao je ugovor s velikom diskografskom kućom sa jedanaest godina. Dosad je imao preko četrdeset broj singleova koji su zauzeli visoke pozicije na ljestvicama diljem svijeta.

Stevie Wonder 1973
Stevie Wonder

1951. Paul Thompson, bubnjar Roxy Musica.

1966. Alison Goldfrapp, engleska pjevačica.

1979. Michael Madded, basist grupe Maroon 5.