Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

The Everly Brothers1958. The Everly Brothersi su započeli dominaciju vrhom američke top ljestvice s "All I Have To Do Is To Dream". Na toj su se poziciji zadržali četiri tjedna. Pjesmu su napisali supružnici Bryant, a snimljena je u samo dva pokušaja.

1961. The Beatlesi su u Hamburgu potpisali ugovor s producentom Bertom Kaempfertom. Navečer su svirali u The Top Ten Clubu u istom gradu.

1963. Bob Dylan napustio je probu emisije Ed Sullivan show nakon što su mu rekli da ne smije izvesti pjesmu "Talking John Birch Paranoid Blues" jer se ismijava iz američke vojske i segregacije. Službenici CBS-a su ga zamolili da je zamijeni nekom drugom pjesmom, no Dylan je odbio.

1964. The Beach Boysi su započeli dominaciju prvim mjesto američke top ljestvice albuma s "Beach Boys Concert". Bio je to njihov prvi broj jedan.

1965. The Rolling Stonesi su snimili "(I Can't Get No), Satisfaction" u RCA Hollywood studiju. Ideju za riff dobio je Keith Richards tjedan dana ranije, usred noći. Bio je to njihov prvi broj jedan u SAD-u.

1967. Pink Floydi su nastupili u Queen Elizabeth dvorani u Londonu u sklopu posebnog koncerta "Games For May - Space Age Relaxation For The Climate Of Spring". Ovo je bio njihov prvi nastup s pravim ozvučenjem koje se nalazilo iza dvorane kako bi se dobio kvadrofonski efekt, pojednostavljeno, Pink Floydi su održali prvi kvadrofonijski rock koncert u povijesti. Ovaj je patent ukraden tehničarima EMI-ja nekoliko godina kasnije.

1967. Objavljen je debitantski album "Are You Experienced" Jimija Hendrixa. Tog je dana svirao u Londonu.

Hendrix

The Jimi Hendrix Experience - "Are You Experienced"

1968. Jimi Hendrix je uhićen u Torontu zbog posjedovanja hašiša i heroina.

1975. Jefferson Starship odradio je besplatni koncert u Central Parku u New Yorku pred 60 000 fanova. Bend i sponzor događaja bili su prisiljeni platiti 14 000 dolara nakon koncerta zbog čišćenja nastalog nereda.

1977. The Sex Pistols su potpisali za Virgin Records.

pistols virgin

Isječak iz novina - "Sex Pistolsi potpisali za Virgin"

1981. Meat Loaf su proglasili bankrot s dugovima većim od milijun dolara.

1986. Joeu Strummeru iz The Clasha je oduzeta vozačka dozlova zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

2008. Vrsta pauka nazvana je po Neilu Youngu. Američki biolog Jason Bond odlučio je nazvati novootkrivenu vrstu po svom najdražem glazbeniku. Myrmekiaphila neilyoungi je pronađen u Alabami 2007. godine.

Rođeni

1928. Burt Bachrach, amerčki tekstopisac, pijanist i aranžer.

1940. Norman Whitfield, američki tekstopisac i producent, najpoznatiji po radu s Berryjem Gordyjem i Motownom.

1944. Billy Swan, američki pjevač.

1948. Steve Winwood, klavijaturist Spencer Davis grupe.

1954. Eric Singer, bubnjar grupe Kiss. Debitirao je na albumu "Revenge".

1959. Billy Duffy, gitarist, tekstopisac - Theater Of Hate i The Cult.

1972. Mark Morrison, britanski pjevač.