Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

sony bono

Događaji
1988. Sonny Bono, nekad član dua Sonny & Cher, postao je gradonačelnik kalifornijskog grada Palm Springs.

1970. Irkinja Dana našla se na vrhu britanske ljestvice sa singlom ‘All Kinds of Everything’, pobjedničkom pjesmom na Euroviziji te godine.
1980. Blondie su imali singl na američkom broju jedan: ‘Call Me’ je jednak uspjeh postigao i u Britaniji. Pjesma se našla i u filmu ‘Američki žigolo’ s Richardom Gereom.

1980. 32-godišnji Brian Johnson pridružio se australskim rokerima AC/DC, dva mjeseca nakon smrti originalnog pjevača grupe Bona Scotta.
1995. The Stone Roses su održali prvi nastup u pet godina pojavivši se u Rockefeller klubu u norveškom Oslu.
Robbie - Life1998. Robbie Williams je osvojio vrh britanske ljestvice albuma debijem ‘Life Thru A Lens’. Prodan je u gotovo 2,5 milijuna primjeraka.
2012. Bivša menadžerica Leonarda Cohena osuđena je na 18 mjeseci zatvorske kazne zbog maltretiranja i prijetnji glazbeniku.

Rođeni:
1928. Alexis Korner, rođen kao Alexis Andrew Nicholas Koerner, britanski glazbenik. Smatra se ‘ocem britanskog bluesa’. Počeo je karijeru kao jazz i skiffle glazbenik, usput dovodeći američke bluesere u Britaniju na turneje. Godine 1961. je osnovao Blues Incorporated, sastav u kojem su članovi bili i Charlie Watts, Jack Bruce, Ginger Baker, Graham Bond, Long John Baldry te mlađi fanovi grupe poput Jaggera, Richardsa, Briana Jonesa, Roda Stewarta, Johna Mayalla i Jimmyja Pagea. Uskoro je počeo i medijsku karijeru, radeći na radiju, a idućih desetljeća je promijenio nekoliko grupa poput C.C.S, Snape i Rocket 88. Preminuo je od posljedica raka pluća 1984. godine.
1942. Alan Price, britanski glazbenik, najpoznatiji kao klavijaturist The Animals od 1962. do 1965. godine.