Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

radio caroline

Događaji
1964. Počeo se emitirati Radio Caroline, kultni piratski radio. Službeno je postao legalan 1967., no sve do 1990. nastavio se emitirati s broda u međunarodnim vodama. Od 1990. bio je isprva satelitski, a kasnije internetski radio. Opjevan je u brojnim pjesmama poput one benda Green na albumu ‘Elaine McKenzie’.

1964. U muzeju Madame Tussaud u Londonu otkrivene su voštane figure The Beatlesa, koji su postali prvi sastav kojima je pripala ta čast.
1969. Joe Cocker je održao prvi nastup u SAD-u. Nekoliko mjeseci kasnije njegov će nastup na slavnom Woodstocku ostati upamćen kao ponajbolji na tom festivalu te će ga pretvoriti u međunarodnu zvijezdu.
1981. Blondie su bili na američkom broju jedan sa singlom ‘Rapture’. Bio je to prvi singl na vrhu te ljestvice koji je imao rap dionice.
1996. Phil Collins napustio je Genesis, sastav u kojem je isprva samo svirao bubnjeve, a kasnije i pjevao. U bendu je bio od 1970. godine, a ponovno mu se pridružio 2007.
2001. Reper Puff Daddy obznanio je da mijenja umjetničko ime u ‘P. Diddy’. Prije toga je bio poznat kao Puffy, a kasnije kao Diddy te ponovo Puff Daddy.
2014. Ulaznice za prvu turneju Kate Bush u 35 godina prodale su se u svega 15 minuta. Turneja ‘Before the Dawn’ bila je prva Kateina nakon ‘The Tour of Life’ 1979. godine.

Rođeni:
1955. Reba Nell McEntire, američka kantautorica i glumica. ‘Kraljica countryja’ izdala je 28 studijskih albuma koji su prodani u 85 milijuna primjeraka. Uzor je glazbenicama poput Taylor Swift, Carrie Underwood i Kelly Clarkson. Poznata je i po vlastitoj TV seriji ‘Reba’.
1986. Lady GaGa, rođena kao Stefani Joanne Angelina Germanotta, američka glazbenica i glumica. Prije uspješne samostalne karijere u pop vodama, pjevala je u rock bendu, sudjelovala u avangardnom umjetničkom pokretu te radila kao autor pjesama za diskografsku kuću. ‘Otkrio’ ju je Akon te je ubrzo postala jedna od najvećih pop zvijezda današnjice. Prodano je preko 150 milijuna njenih albuma i singlica u svijetu koji su joj priskrbili i šest Grammyja. 2019. godine osvojila je nagradu Oscar za pjesmu "Shallow" iz filma "A Star Is Born".