Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Buddy Holly

Događaji

1958. Buddy Holly je održao svoj prvi od 25 koncerata na svojoj jedinoj turneji po Velikoj Britaniji.

1961. Elvis je potpisao petogodišnji filmski ugovor s producentom Halom Wallisom.

1966. Gene Clark je objavio da napušta grupu The Byrds zbog straha od letenja.

1967. The Beatles su u Abbey Road Studiu započeli sa snimanjem nove pjesme Johna Lennona "Lucy In The Sky With Diamonds. Lennon je inspiraciju za pjesmu dobio iz crteža njegovg trogodišnjeg sina Juliana koju je ovaj nacrtao u školi, a na kojoj se nalazila njegova školska kolegica Lucy O'Donnell okružena zvijezdama.

1968. Elton John je objavio prvi single "I've Been Loving You Too Long". Pjesma je objavljena za Phillips i nije dospjela na top liste.

1969. Jim Morrison je optužen za lascivno i nepristojno ponašanje zbog pokazivanja penisa tijekom nastupa grupe The Doors u Miamiu.

1974. Grupa Queen započela je svoju prvu turneju po UK-u kao headliner.

1986. Mr Mister su započeli dvotjedni boravak na top listama singlom "Kyrie". Bio je to drugi američki broj 1 za grupu.

1989. Madonna je potpisala sponzorski ugovor s Pepsi Colom težak 5 milijuna dolara.

1994. Nirvana je održala svoj poljednji koncert ikada i to u Njemačkoj, u minhenskom Terminal Einzu. Riječ je o malom avionskom hangaru kapaciteta 3000 ljudi. Tijekom nastupa nestalo je struje pa je bend dio koncerta odsvirao akustično, uključujući i pjesmu grupe The Cars "My Best Friends Girl". Prije tog koncerta Nirvana je nastupila u Ljubljani.

1995. "Streets Of Philadelphia", singl Brucea Springsteena, osvojio je 3 Grammya i to u kategorijama "Pjesma godine", "Najbolja rock pjesma" i "Najbolji muški vokal".

SOP

Rođeni

1927. Harry Belafonte, američki pjevač, vlasnik hita "Banana Boat Song" iz 1957.

1942. Jerry Fisher, vokal grupe Blood Sweat & Tears.

1944. Mike D'Abo, pjevač i tekstopisac grupe Manfred Mann.

1944. Roger Daltrey, engleski pjevač i glumac, koji je slavu stekao sredinom 1960-ih kao osnivač i glavni pjevač engeskog rock benda The Who, za koga je do 1980-ih izdao čak četrnaest singlova koje su došle na listu Top 10 u Ujedinjenom Kraljevstvu "I Can't Explain", "My Generation", "Substitute", "I'm a Boy", "Happy Jack", "Pictures of Lily", "Pinball Wizard", "Won't Get Fooled Again" i "You Better You Bet". Daltrey je od 1973. godine, još uvijek član grupe The Who, izdao osam studijskih, pet kompilacijskih i jedan live album; njegovi solo hitovi uključuju "Giving It All Away", "Walking the Dog", "Written on the Wind", "Free Me", "Without Your Love", "Walking in My Sleep", "After the Fire" i "Under a Raging Moon". Godine 2010. ga je časopis Rolling Stone '​ rangirao na 61. mjestu među 100 najvećih pjevača svih vremena. (wikipedia.org).

roger daltrey

1958. Nik Kershaw, pjeavč, producent i tekstopisac.

1963. Rob Affuso, član grupe Skid Row.

1969. Dafydd Leuan, bubnjar grupe Super Furry Animals.

1973. Ryan Peake, gitarist grupe Nickelback.

1987. Ke$ha, američka pjevačica.

1994. Justin Bieber, kanadski pjevač.

BIEBER