Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

yusuf

Događaji
2005. The Sunday Times i The Sun morali su novčano kompenzirati Yusufa Islama, nekad poznatog kao Cat Stevens, zbog lažnih optužbi za uključenost u terorizam. Glazbenik je novac proslijedio u dobrotvorne svrhe.

1957. Na BBC-ju se počela emitirati prva svjetska TV emisija posvećena rock’n’rollu pod imenom ‘The Five-Six Special’. Domaćin emisije je bio DJ Pete Murray.
1964. The Beatles su se po drugi put pojavili u ‘The Ed Sullivan Show-u’. Emisija je snimana pred 3500 fanova u jednom miamijskom hotelu.

1972. Led Zeppelin su se u Perthu prvi put pojavili pred australskom publikom.
1982. The Jam su imali britanski singl broj jedan u ‘A Town Called Malice/Precious’, koji je označio još jedan korak dalje za grupu od njihovih punk početaka, gravitirajući prema ‘northern soul’ zvuku.
1985. ‘Born in the USA’ postao je prvi album Brucea Springsteena na britanskom broju jedan. Bio je i najprodavaniji album u SAD-u 1985. godine, a izbacio je rekordnih sedam Top 10 singlova.
1999. Robbie Williams je pokorio Brit Awards, osvojivši nagrade za najboljeg britanskog muškog izvođača, najbolji britanski singl (‘Angels’) i spot (‘Millenium’). Najbolja britanska grupa bili su Manic Street Preachers.
2003. ‘Get Rich Or Die Tryin’, debitantski album 50 Centa, zasjeo je na vrh američke ljestvice albuma. U Britaniji je došao do drugog mjesta.

Rođeni:
1935. Sonny Bono, rođen kao Salvatore Phillip Bono, američki pjevač, najpoznatiji kao dio dua Sonny&Cher od sredine 1964. do 1977. Nakon toga se nastavio samostalno baviti glazbom te glumom. Bio je i gradonačelnik Palm Springsa u Kaliforniji. Preminuo je u dobi od 62 godine prilikom skijaške nezgode.
1958. Ice-T, rođen kao Tracy Lauren Marrow, američki reper i glumac. Profesionalnu karijeru je započeo kao samostalan izvođač 1987., a tri godine kasnije osnovao je rap metal bend Body Count, kojeg je proslavio singl ‘Cop Killer’ iz 1992. Osnivač je Rhyme $yndicate Records. Ostvario je i mnoge filmske i televizijske uloge, poput one u seriji ‘Law & Order’.
1961. Andrew Arthur ‘Andy’ Taylor, britanski glazbenik, najpoznatiji kao gitarist new wave sastava Duran Duran.
1965. David ‘Dave’ Lombardo, kubansko-američki bubnjar, najpoznatiji kao suosnivač trash metal sastava Slayer.