Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Elvis Presley

Događaji
1956. Elvis se pojavio na "Stage Showu" na američkoj televiziji i izveo je pjesme "Heartbreak Hotel" i "Blues Suede Shoes"

1958. Engleski pjevač Michael Holliday došao je na prvo mjesto britanske liste singlova pjesmom "The Story Of My Life". Autorima pjesme, Bacharachu i Davidu, bio je to prvi britanski hit broj 1.

1963. U manje od sat vremena, The Beatlesi su snimili deset novih pjesama za svoj prvi album te još četiri pjesme koje će biti iduća 2 singla.
1964. The Beatles su imali svoj premijerni koncertni nastup u Americi na Washington Coliseumu. Više od 350 policajaca okruživalo je pozornicu kako bi obuzdalo više od 8000 fanova. Jedan od policajaca, kako bi se zaštitio od buke vrištanja, u svako je uho stavio jedan metak umjesto čepića protiv buke. Setlista koncerta je bila kako slijedi: ‘Roll Over Beethoven’, ‘From Me to You’, ‘I Saw Her Standing There’, ‘This Boy’, ‘All My Loving’, ‘I Wanna Be Your Man’, ‘Please Please Me’, ‘Till There Was You’, ‘She Loves You’, ‘I Want to Hold Your Hand’, ‘Twist and Shout’ i ‘Long Tall Sally’.
1969. The Monkees su postavili novi rekord svojim drugim albumom "More Of The Monkees" koji je skočio sa 122. na 1. mjesto američke liste albuma. Na tom je mjestu ostao 18 tjedana.

More Of The Monkees1972. Pink Floydi su, u sklopu turneje Dark Side Of The Moon, nastupili u Free Trade Hallu u Manchesteru. Koncert je prekinut nakon svega 25 minuta zbog problema s električnom energijom.
1972. Led Zeppelini su po treći put ušli u top 20 američke liste singlova singlom Black Dog / Misty Mountain Hop. Crni pas o kojem su pjevali bio je crni labrador retriver koji se motao po Headley Grange studiu tijekom snimanja.
1985. Grupa The Police dobila je nagradu za izniman doprinos britanskoj glazbi na četvrtoj godišnjoj dodjeli Brit nagrada, koja se održala u Londonu.
1987. The Smiths su se popeli na vrh britanske indie liste  sa "Shoplifters Of The World Unite".

1992. Motley Crue otpustili su pjevača Vincea Neila.
2001. Outkast su došli na 1. mjesto američke liste singlova hitom "Mrs Jackson". U Britaniji su se popeli na broj 2.
2003. Britanska fonografska industrija prijavila je najveći pad prodaje u posljednjih deset godina, s najvećim pradom prodaje u jednoj godini od rođenja tržišta CD-ova u ranim 80-ima. Krivcem za ovakav veliki pad proglašeno je piratstvo, međunarodno ilegalno kopiranje i distribucija glazbe.
2009. Preminula je pjevačica Ronettesa, Estelle Bennett.
2012. Whitney Houston pronađena je mrtva u apartmanu 434 Beverly Hilton Hotela. Hitna pomoć je stigla u sobu u 15:30 te je počela s postupkom oživljavanja, u 15:55 Whitney je proglašena mrtvom.

whitney houston2014. grupa Queen ispisala je povijest britanske top liste postavši prvi bend koji je prodao 6 milijuna kopija jednog albuma. Njihov prvi Greatest Hits album produžio je svoje vodstvo kao najprodavaniji album u nekoliko godina, a službena kompanija za top liste priopćila je kako jedna od tri britanske obitelji posjeduje ovaj album iz 1981. godine.
Rođeni
1935. Gene Vincent, američki pjevač ("Be Bop A Lula").
1939. Gerry Goffin, američki tekstopisac, autor više od 20 američkih hitova.
1940. Bobby Pickett, pjevač ("The Monster Mash")
1941. Sergio Mendes, brazilski glazbenik.

1953. Alan Rubin (The Blues Brothers)
1962. Sheryl Crow, američka pjevačica i kantautorica. Singlom "All I Wanna Do" iz 1994. došla je na broj 2 američke i broj 4 britanske liste singlova. Crow je radila kao prateći vokal turneji "Bad" Michaela Jacksona.

sheryl1969. Andrew Lovell (perkusionista grupe M People).
1974. D'Angelo, pjevač.
1977. Mike Shinoda, gitarista, vokalista grupe Linkin Park.
1979. Brandy, američka pjevačica.
1981. Kelly Rowland, američka pjevačica, nekad članica grupe Destiny's Child.