Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bill haley

Događaji
1957. 5000 fanova dočekalo je Billa Haleya kada je došao iz New Yorka u Southampton na svoju debitantsku turneju po Velikoj Britaniji. Haley je bio prvi američki rock glazbenik koji je imao koncertnu turneju po Velikoj Britaniji.

1962. Beatlesi su odsvirali 2 koncerta, jedan oko podneva u Cavern Clubu te drugi, večernji, u Kingsway Clubu. Bili su to prvi nastupi na kojima je za bubnjevima bio Ringo Starr, koji je zamijenio Petea Besta zbog bolesti.

1971. Black Sabbath su počeli sa snimanjem albuma "Master Of Reality" u Island Studijima u Londonu. Album je objavljen u srpnju iste godine.

master

1972. Paul Simon je objavio prvu pjesmu bez Arta Garfunkela. "Mother And Child Reunion" dosegla je broj 4 američke liste singlova. Ideju za pjesmu Simon je dobio u jednom kineskom restoranu gdje je na meniju bilo jelo s piletinom i jajima naziva "Mother And Child Reunion".

1983. Def Leppar su albumom "Pyromania" dospjeli na američku listu albuma i na njoj se zadržali ukupno 92 tjedna. Album nikada nije dosegao broj 1, ali se prodao u više od 6 milijuna kopija samo u SAD-u.

1983. Toto su dospjeli na prvo mjesto američke liste singlova hitom "Africa". U Britaniji je pjesma dosegla broj 3.

2004. "Janet Jackson's right breast" je postao najtraženiji slikovni pojam u povijesti interneta. Desnu dojku Janet Jackson vidjeli su milijuni nakon što ju je Justin Timberlake otkrio za vrijeme nastupa popularnog glazbenog dvojca tijekom poluvremena Super Bowla.

2006. The Rolling Stones su izveli tri pjesme tijekom poluvremena Super Bowla u Detroitu.

2016. nova vrsta crne taranutle koja obitava u blizini zatvora Folsom u Californiji nazvana je po Johnnyu Cashu. Aphonopelma johnnycashi jedna je od 14 novih tarantula opisanih u dnevniku ZooKeys.

Aphonopelma johnnycashi female

Rođeni
1929. Hal Blaine, američki bubnjar poznat po suradnji s Wrecking Crew, Elvisom Presleyem, Johom Denverom, The Ronettes, Simon & Garfunkelom, The Carpentersima, The Beach Boysima, Nancy Sinatrom i The 5th Dimension. Blane je svirao na 50 hitova koji su bili na prvom mjestu ljestvica singlova te više od 150 hitova koji su se našli unutar prvih deset naj singlova. Prema njegovim riječima, snimio je preko 35.000 pjesama u 40 godina rada.

1941. Barrett Strong, američki tekstopisac koji je, zajednos Normanom Whitfieldom napisao mnoge hitove Motowna, uključujući: "Money", "War", "Ball Of Confusion" i "Papa Was A Rolling Stone".

1942. Corey Wells (vokal, Three Dog Night)

1943. Chuck Winfield (truba, Blood Sweat & Tears)

1944. Al Kooper (The Royal Teens, Blood Sweat & Tears - svirao orgulje na Dylanovoj "Like A Rolling Stone")

al kooper

1944. J.R. Cobb (Atlanta Rhythm Section)

1948. David Denny (Steve Miller Band)

1948. Nigel Tufnell (Spinal Tap)

1960. Paul Jones (Catatonia)

1964. Michael Andrew McKagan, poznatiji svijetu kao Duff McKagan (Seattle, Washington , 5. veljače 1964.), američki glazbenik i basist.
McKagan je najpoznatiji kao basist hard rock sastava Guns N' Roses u kojem je proveo 13 godina te benda Velvet Revolver. Duff je visok 191 centimetar, a ima obojanu kosu u plavu (prirodno smeđa) i smeđe oči. (izvor: hr.wikipedia.org)

rs 194396 Duff McKagan2 credit Scott Uchida

foto: Rolling Stone; Scott Uchida

1968. Chris Barron (The Spin Doctors)

1969. Bobby Brown, američki pjevač i tekstopisac član grupe New Edition. Bio je u braku s pjevačicom Whitney Houston od 18. 7. 1992.