Na današnji dan

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

pink floyd animals

1976. započelo je snimanje fotografija za kultnu naslovnicu albuma ‘Animals’ grupe Pink Floyd. Mjesto snimanja bila je elektrana Battersea.

Događaji

1978. Rod Stewart je imao britanski singl na broju jedan: ‘Do Ya Think I’m Sexy’ bio je pet njegov singl na vrhu britanske ljestvice.

1983. MTV je po prvi puta emitirao 14-minutni spot za pjesmu ‘Thriller’ Michaela Jacksona. Spot se s pravom danas smatra jednim od najutjecajnijih u povijesti pop glazbe. Režirao ga je filmski redatelj John Landis.

2000. The Smashing Pumpkins su održali svoj posljednji nastup u prvoj inkarnaciji tog sastava, koji je s djelovanjem započeo 1988. godine. Koncert je održan u čikaškom Metro Clubu, a snimljen je i izdan kao live album. ‘Bundeve’ su se ponovno okupile šest godina kasnije te su i dalje aktivne.

2016. izdan je album obrada 'Blue and Lonesome' The Rolling Stones. To je prvi u potpunosti cover album u njihovoj karijeri te prvo LP izdanje nakon 'A Bigger Bang' iz 2005. godine. Među 12 pjesama čak su tri obrade Little Waltera, a na dvije pjesme je gostovao Eric Clapton. Album je dosegao vrh britanske i četvrto mjesto američke ljestvice.

Rođeni

1941. Tom McGuinness, gitarist i pjevač engleskog rock sastava Manfred Mann, koji je 1964. imao singl na britanskom i američkom broju 1, "Do Wah Diddy Diddy". McGuinness je kasnije postao član The Blues Banda.

1960. Rick Savage, basist engleskog rock sastava Def Leppard, koji je 1987. imao album na 1. mjestu svjetskih ljestvica, "Hysteria", i 1988. singl na američkom broju 1, "Love Bites".

1978. Chris Wolstenholme, basist engleskog rock sastava Muse, koji je 2003. imao album na britanskom broju 1, "Absolution". Muse su bili nominirani za pet nagrada Grammy, od kojih su osvojili najbolji rock album za "The Resistance".

1978. Nelly Kim Furtado, kanadska pjevačica portugalskog porijekla. Proslavila se već debijem ‘Whoa! Nelly’ iz 2000. godine, nakon čega joj je popularnost dodatno rasla s idućim albumima 'Folklore' i 'Loose'. Dobitnica je jednog Grammyja i čak deset kanadskih Juno nagrada.

1981. Britney Jean Spears, američka pjevačica, nekoć poznata kao ‘Princeza popa’. Svrnula je pažnju na sebe još kao maloljetnica, nastupajući u brojnim dječjim emisijama poput ‘The Mickey Mouse Club’. Njen debitantski album ‘Baby One More Time’ iz 1999. najprodavaniji je album neke tinejdžerice do danas. Izdala je ukupno devet studijskih albuma koje je prodala u preko 37 milijuna primjeraka.

1991. Charlie Puth, američki pjevač i tekstopisac, najpoznatiji po tome što je napisao i pjevao na singlu Wiza Khalife, "See You Again", preuzetom iz soundtracka Furious 7.

Preminuli

2006. Mariska Veres (r. 1947.), nizozemska pjevačica, najpoznatija kao članica rock sastava Shocking Blue. Bend je najveću slavu doživio sa singlom ‘Venus’ iz 1970., koji je 16 godina kasnije vrlo uspješno obradila Bananarama. Još jednu poznatu obradu njihove pjesme napravila je Nirvana s ‘Love Buzz’, koja se našla na njihovom debiju ‘Bleach’.

IzvještajiSve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour


Galerija fotografija: Wanted Men - Johnny Cash Tribute


Letu Štuke u Sax!-u