Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1954. Winifred Atwell je bila na 1. mjestu britanske ljestvice singlova sa "Let's Have Another Party". Atwell je bila prvi crni umjetnik koji je dosegao 1. mjesto u Velikoj Britaniji i prvi crni umjetnik koji je prodao milijun albuma.

Događaji

1960. Elvisova ‘Are You Lonesome Tonight’ bila je već treći Elvisov singl te godine na vrhu američke ljestvice. Nalazi se na 81. mjestu Billboardove liste najboljih pjesama svih vremena.

1970. jedanaesti studijski album Boba Dylana, "New Morning", je ušao na britanske ljestvice. Bio je to njegov šesti broj 1 u Velikoj Britaniji. Album sadrži pjesmu "If Not For You" koju je snimio George Harrison, a postao je naslovna pjesma za debitantski album Olivije Newton-John iz 1971. godine.

1970. Dave Edmunds je bio na 1. mjestu britanske ljestvice singlova sa svojom verzijom hita Smiley Lewisa iz 1955. "I Hear You Knocking". Također prvo izdanje za novu diskografsku kuću MAM.

1974. John Lennon se posljednji puta pojavio na pozornici. Kao gost na nastupu Eltona Johna u Madison Square Gardenu izveo je ‘Whatever Gets You Thru The Night’, ‘I Saw Her Standing There’ i ‘Lucy In The Sky With Diamonds’.

1980. The Jam su objavili ‘Sound Affects’, svoj peti studijski album. Nastao je pod utjecajem albuma poput ‘Revolver’ i ‘Off the Wall’ te post-punk grupa kao Wire i Joy Division. Album je dosegao drugo mjesto britanske ljestvice albuma, a Q ga je proglasio 15. najboljim albumom 80-ih.

1987. R.E.M. su imali svoju prvu pjesmu u američkom Top 10 s ‘The One I Love’, singlu skinutom s vrlo uspješnog albuma ‘Green’.

1987. preuzet iz filma "Dirty Dancing", duet Jennifer Warnes i Billa Medleya, " (I've Had) The Time Of My Life", je zauzeo 1. mjesto američke ljestvice singlova. U Velikoj Britaniji je pjesma imala dva ulaska na ljestvice: u studenom 1987., nakon prvog izdanja filma, pjesma je dostigla 6. mjesto; a u siječnju 1991., nakon što je film prikazan na mainstream televiziji, pjesma je dosegla 8. mjesto.

1992. Whitney Houston je započela rekordni četrnaestotjedni boravak na 1. mjestu američke ljestvice singlova sa "I Will Always Love You", preuzetom iz soundtracka "Bodyguard". Pjesmu je napisala Dolly Parton.

1999. Cliff Richard je započeo trotjedni boravak na 1. mjestu britanske ljestvice singlova sa "Millennium Prayer", unatoč tome što je većina radio postaja bojkotirala pjesmu. Postao je Cliffov četrnaesti broj 1 u Velikoj Britaniji.

2000. u NME-ovoj anketi David Bowie je proglašen najvećim uzorom drugim glazbenicima, ispred The Beatles i Radiohead.

Rođeni

1939. Gary Troxel, član američkre doo-wop vokalne skupine The Fleetwoods, koja je 1959. imala singl na američkom broju 1 i britanskom broju 6, "Come Softly To Me".

1940. Bruce Channel, američki pjevač i tekstopisac koji je 1962. imao singl na američkom broju 1 i britanskom broju 2, "Hey! Baby".

1943. Randy Newman, rođen kao Randall Stuart Newman, američki kantautor i pijanist te autor filmske glazbe. Iako nikada nije polučio velik komercijalni uspjeh, pjesme su mu od početka njegove karijere obrađivali mnogo slavniji glazbenici: Nina Simone, Ray Charles, Art Garfunkel, Bette Midler, Dusty Springfield, Three Dog Night, Joe Cocker, Tom Jones... Najveći uspjeh polučio je albumom ‘Little Criminals’ iz 1977. godine. Dobitnik je šest Grammyja te stanovnik Rock and Roll Hall of Fame od 2013. godine.

1962. Matt Cameron, rođen kao Matthew David Cameron, američki glazbenik, najpoznatiji kao bubnjar grupa: Soundgarden, Pearl Jam i Temple of the Dog. U prvospomenutom sastavu bio je od njegovih samih početaka do raspada 1997., nakon čega je pozvan u Pearl Jam povodom njihove ‘Yield’ turneje. Ostao je s njima i nakon ponovnog okupljanja Soundgarden 2010. godine. Bio je i članom kultnog projekta Temple of the Dog.

1983. Rostam Batmanglij, američki tekstopisac, skladatelj, producent i multiinstrumentalist iz Vampire Weekend. 2010. godine su imali album na američkom i britanskom broju 1, "Contra", a 2013. album na američkom broju 1, "Modern Vampires Of The City".