Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Michael Jackson

2002. Michael Jackson je izazvao sablazan javnosti kad je držao svog sina Princea Michaela van ograde balkona u berlinskom hotelu, što su promatrali fanovi i novinari četiri kata niže. Na isti dan, ali godinu ranije, bivši pjevač Stone Temple Pilots, Scott Weiland, uhićen je zbog javne svađe s ženom u Hard Rock Cafeu u Las Vegasu, gdje je te večeri nastupao.

1964. The Supremes su sa 'Baby Love' postali prva all-girl grupa s pjesmom na broju jedan britanske top liste singlova. Rolling Stone ju je proglasio 324. najboljom pjesmom svih vremena.

1966. The Beach Boys su zauzeli prvo mjesto britanske ljestvice singlova s 'Good Vibrations'. Kad je bio dijete, autoru pjesme Brianu Wilsonu je majka rekla da psi osjete 'ljudske vibracije' i da laju na one loše. Iskoristio je to kao glavnu ideju pjesme.

1979. Izdan je 'Live Rust', live album Neila Younga i Crazy Horse. Pjesme su snimljene tijekom njegove turneje 'Rust Never Sleeps' iz 1978. godine.

1983. U2 su pokrenuli svoju diskografsku kuću pod nazivom Mother Records, namijenjenu poticanju talentiranih irskih glazbenika.

1991. Škoti Teenage Fanclub su objavili svoj treći, i do danas najuspješniji, album, 'Bandwagonesque'. Magazin SPIN ga je izabrao za album godine ispred Nirvaninog 'Nevermind'. Uvršten je u knjigu '1001 Albums You Must Hear Before You Die'.

Rođeni:

1936. Ray Collins, američki pjevač, najpoznatiji po radu s Frankom Zappom u Mothers of Invention i njegovim samostalnim projektima. Preminuo je 2012. godine.

1965. Jason Andrew Pierce, britanski glazbenik, najpoznatiji kao osnivač i član Spacemen 3 od 1982. do 1991. i Spiritualized od 1990. do danas. Album potonjeg benda 'Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space' proglašen je albumom godine 1997. od strane NME-a.

Preminuli:

1983. Thomas 'Tom' Evans Jr. (r. 1947.), britanski glazbenik, pjevač i gitarist grupe Badfinger. Bend je danas najpoznatiji po hitu 'Baby Blue' iz 1972., koji je i zatvorio posljednju sezonu hit-serije 'Breaking Bad'. Evans si je oduzeo život vješanjem u dobi od 36 godina.