Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 Ray Charles1960. ‘Georgia on My Mind’ u verziji Rayja Charlesa je postala singl broj jedan na američkoj ljestvici. Pjesma, tada stara 30 godina, bila je prva od tri na vrhu te ljestvice za Rayja. Rolling Stone ju je proglasio 44. najboljom pjesmom svih vremena.

1981. ‘Every Little Thing She Does Is Magic’ The Policea postala je njihov četvrti singl broj jedan u Britaniji. U SAD-u je dosegla treće mjesto.

1991. na berlinskom koncertu boy benda New Kids on the Block izbili su neredi, nakon kojih je oko 1000 fanova potražilo liječničku pomoć.

1996. Michael Jackson je oženio Debbie Rowe, a par se već tri godine kasnije rastao. Bio je to Jacksonov drugi i posljednji brak.

2003. Jay-Z je objavio svoj osmi studijski album, jednostavnog naziva ‘The Black Album’. Debitirao je na prvom mjestu američke ljestvice albuma, a samo u SAD-u prodan je u preko 3,5 milijuna primjeraka. Magazin Slant ga je imenovao sedmim najboljim albumom desetljeća, a bio je i nominiran za Grammy.

2004. U2 je imao svoj peti britanski singl broj jedan u pjesmi ‘Vertigo’, uvodnoj pjesmi na albumu ‘How to Dismantle an Atomic Bomb’.

2014. objavljeno je limitirano luksuzno box-set izdanje Bijeloga dugmeta u kojem se po prvi puta nalaze svi studijski albumi Bijeloga dugmeta, koji su u povodu 40 godina od osnutka benda remasterirani u glasovitom Abbey Road studiju. Izdanje je predstavljeno u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu.

Rođeni:

1956. Alexander John ‘Alec’ Such (Szucs), američki glazbenik mađarskog porijekla, najpoznatiji kao basist grupe Bon Jovi od 1983. do 1994., kada je izbačen. Kasnije je otvorio dućan motociklističke opreme te bio menadžer nekolicini bendova.

1965. Stuart Ashton Staples, britanski glazbenik, najpoznatiji kao pjevač i gitarist grupe Tindersticks.

Preminuli:

1984. Keith Hudson (r. 1946.), jamajčanski reggae glazbenik i producent velikog utjecaja na dub pokret.