Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Rolling Stone Issue 11967. objavljen je prvi broj američkog časopisa Rolling Stone, s Johnom Lennonom na naslovnici.

1968. Robert Plant je oženio djevojku Maureen Wilson. Istog dana njegovi su Led Zeppelin održali prvi nastup u Londonu, na kojem je održan i prijem za goste svadbe. Par se rastao 1983. godine.

1974. Bachman Turner Overdrive imali su svoju jedinu pjesmu na američkom broju jedan, ‘You Ain’t Seen Nothin’ Yet’. Pjesma je dosegla drugo mjesto britanske ljestvice singlova. Kanadski sastav aktivan je od 1973. do danas, s kraćim prekidima.

1981. izdan je 'La Folie', šesti studijski album The Stranglers. Koproducirao ga je Tony Visconti, a izbacio je hit 'Golden Brown'.

1991. Prince i njegovi New Power Generation bili su na vrhu američke top ljestvice singlova s provokativnim singlom ‘Cream’. Prince je pjesmu navodno napisao stojeći pred ogledalom.

1993. Dave Matthews Band objavio je svoj debitantski album ‘Remember Two Things’. Osam od deset pjesama na albumu snimljene su na nastupima uživo.

1996. istoga datuma u razmaku od jedne godine uhićene su britanske ikone Liam Gallagher i Paul Weller. Prvi u Londonu zbog posjedovanja narkotika, a drugi u Francuskoj zbog razbijanja hotelske sobe.

2002. Anketa VH1 je pokazala kako njeni gledatelji najromantičnijom pjesmom svih vremena smatraju ‘I Will Always Love You’ Whitney Houston. Najviše glasova nakon nje dobila je ‘You Were Always on My Mind’ Elvisa, dok se na trećem mjestu našla ‘My Heart Will Go On’ Celine Dion.

2016. izložba o Davidu Bowieju u muzeju Victoria&Albert je postala najposjećenija u 164-godišnjoj povijesti tog muzeja.

2016. u rasprodanoj zagrebačkoj Areni koncert je održala kanadska tiejdžerska pop zvijezda Justin Bieber.

Rođeni:

1941. Thomas Richard ‘Tom’ Fogerty, američki glazbenik, najpoznatiji kao gitarist Creedence Clearwater Revival. Bio je brat pjevača grupe, Johna Fogertya. Preminuo je 1990. od posljedica AIDS-a.

1944. Phil May, rođen kao Philip Arthur Dennis Wadey, britanski glazbenik, najpoznatiji kao pjevač The Pretty Things.