Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sex-Pistols-21975. Sex Pistols održali su svoj prvi nastup uživo. Bili su predgrupa sastavu Bazooka Joe kojeg je prevodio Stuart Goddard, a koji se kasnije prozvao Adam Ant.

1965. The Rolling Stones su imali svoj drugi američki singl broj jedan s ‘Get Off of My Cloud’. S te pozicije su skinuli The Beatles i njihov hit ‘Yesterday’. Dva dana ranije su dospjeli i na vrh britanske ljestvice singlova.

1982. ‘Tainted Love’, obrada pjesme Glorie Jones u režiji synth-pop dua Soft Cell, oborila je britanski rekord u najduljem bivanju neke pjesme na vrhu nacionalne ljestvice singlova. Tamo se nalazila već 43 tjedna zaredom. Pjesma je dosegla osmo mjesto američke ljestvice.

2003. Justin Timberlake je osvojio nagradu za najboljeg muškog umjetnika, najboljeg pop izvođača te za najbolji album (‘Justified’) na MTV Music Awards.

2005. Počeo se prikazivati mjuzikl ‘Jersey Boys’, bazirana na početku karijere sastava The Four Seasons. Godine 2014. izdan je i igrani film istog naziva.

Rođeni:

1814. Antoine-Joseph ‘Adolphe’ Sax, belgijski glazbenik i izumitelj, tvorac prvog saksofona.

1948. Glenn Lewis Frey, američki glazbenik, najpoznatiji kao osnivač te pjevač, gitarist i klavijaturist benda The Eagles. Ostvario je i zamjetnu samostalnu karijeru. Ušao je u Rock and Roll Hall of Fame kao član Eaglesa 1998. godine. Preminuo je 2016. godine.

1966. Paul Brandon Gilbert, američki gitarist, bivši član Racer X i Mr. Big, a poznatiji po svojoj samostalnoj karijeri. Proglašen je jednim od najbržih gitarista na svijetu.