Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1970. Jim Morrison iz Doorsa kažnjen je novčanom i zatvorskom kaznom od šest mjeseci zbog svlačenja i uriniranja na koncertu u Miamiju. Kaznu nije odslužio zbog prerane smrti niti godinu dana kasnije. Posthumno je pomilovan 2010. godine.

Događaji

1959. Cliff Richard And The Shadows su bili na 1. mjestu britanske ljestvice singlova sa "Travellin' Light". Bilo je to njihovo šesto izdanje i drugi hit broj 1.

1968. Marvin Gaye je objavio "I Heard It Through The Grapevine", koji je postao njegov prvi američki singl broj 1. Bio je to Marvinov 15. solo hit i ujedno njegov prvi britanski singl broj 1. Pjesmu su napisali Norman Whitfield i Barrett Strong 1966., a singl su prvi snimili Smokey Robinson & The Miracles kao i Gladys Knight & The Pips.

1978. američki rock bend Blondie su objavili singl "Hanging On The Telephone", kao drugi singl s albuma "Parallel Lines". Pjesma je Blondie donijela njihov prvi britanski top 10 hit.

1982. australski bend Men At Work je zauzeo 1. mjesto američke ljestvice singlova sa "Who Can It Be Now". Bio je to njihov prvi broj 1 u SAD-u i 45. hit u Velikoj Britaniji.

1998. heavy metal prvaci Black Sabbath okupili su se radi nastupa na 'Late Show with David Letterman'. Izveli su svoj prvi hit 'Paranoid'.

1999. preko interneta je prenošen 13. koncert Bridge School Benefit u organizaciji Neila Younga. Nastupili su, osim Younga, Pearl Jam, Emmylou Harris, The Who, Sheryl Crow, Green Day, Billy Corgan i James Iha, Tom Waits, Lucinda Williams i Brian Wilson.

2000. izdan je deseti studijski album grupe U2, 'All That You Can't Leave Behind'. Bend se njime, po vlastitim riječima, 'ponovno prijavio za posao najboljeg sastava na svijetu'. Izbacio je četiri uspješna singla: 'Beautiful Day', 'Walk On', 'Elevation' i 'Stuck in a Moment...'. Priskrbio je bendu sedam Grammyja, a prodan je u preko 12 milijuna primjeraka diljem svijeta. Rolling Stone ga je 2012. imenovao 280. najboljim albumom svih vremena te je dio knjige '1001 Albums You Must Hear Before You Die'.

2001. pjevač Tim Booth objavio je da napušta alter rock sastav James. To je značio i skori kraj benda koji je dotad objavio 11 albuma i postao jedan od najcjenjenijih mančesterskih sastava 90-ih. Bend se s Boothom ponovno okupio 2007., nakon čega su izdali još tri studijska albuma.

2006. pop-rock grupa Keane među prvima je ponudila kupnju singla putem USB sticka. Ponuđen je bio singl 'Nothing in My Way' s albuma 'Under the Iron Sea'. Praksa takvog 'pakiranja' se, međutim, nije dugo održala.

2015. Adele je zauzela 1. mjesto britanske ljestvice singlova s "Hello", glavnom pjesmom s njenog trećeg albuma "25". Pjesma je emitirana 7,32 milijuna puta u prvom tjednu, srušivši rekord streaminga koji je prethodno držao "What Do You" Justina Biebera. Pjesma je također debitirala na 1. mjestu u Belgiji, Češkoj, Francuskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Irskoj, Izraelu, Italiji, Libanonu, Luksemburgu, Nizozemskoj, Norveškoj, Portugalu, Škotskoj, Slovačkoj i Švicarskoj.

Rođeni

1939. Grace Slick, rođena kao Grace Wing, američka pjevačica, članica The Great Society, Jefferson Airplane te nasljednika, Jefferson Starship i Starship. Bila je jedna od prvih ženskih rock zvijezda, a VH1 ju je postavio na 20. mjesto liste najvećih žena rocka. Inaugurirana je u Rock and Roll Hall of Fame 1996. kao dio Jefferson Airplane.

1939. Otis Williams, američki bariton koji je 1971. sa The Temptations imao singl na američkom broju 1 i britanskom broju 8, "Just My Imagination".

1949. David Green, basist australskog soft rock benda Air Supply, s kojim je 1980. imao singl na britanskom broju 11, "All Out Of Love", i 1981. singl na američkom broju 1, "The One That You Love".

1965. Gavin McGregor Rossdale, britanski glazbenik, najpoznatiji kao pjevač i gitarist grupa Bush i Institute. Hit Parader ga je svrstao na 75. mjesto svoje liste 'najboljih heavy metal pjevača svih vremena'.

1973. Maurizio Lobina, klavijaturist talijanske grupe Eiffel 65, s kojom je 1999. imao singl na britanskom broju 1, "Blue (Da Ba Dee)". Singl je također bio broj 1 u Norveškoj, Austriji, Finskoj, Njemačkoj i Danskoj.

1969. Darrin O'Brien, poznatiji pod imenom Snow, kanadski reper, koji je 1993. imao singl na američkom broju 1 i britanskom broju 2, "Informer".

1989. Vanessa White, članica ženske grupe The Saturdays, koja je 2013. postigla hit singl broj 1 u Velikoj Britaniji u suradnji sa Seanom Paulom, "What About Us".