Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Jimi Hendrix1966. Jimi Hendrix Experience snimili su svoju verziju kultne pjesme ‘Hey Joe’. Prateće vokale na pjesmi snimio je sastav The Breakaways.

1972. Počelo je snimanje filma ‘That’ll Be The Day’ o ranom rock and rollu, a od poznatih glazbenika u njemu su glumili David Essex, Ringo Starr, Keith Moon i Billy Fury.

1978. Izdavačka kuća CBS prva je podigla cijenu albuma na dotad nečuvenih 9 američkih dolara.

1978. Kuća Neila Younga na plaži Zuma u Kaliforniji izgorjela je do temelja. U njoj je napisao pjesme za svoj sedmi album prigodno nazvan ‘Zuma’ iz 1975. godine.

1995. Def Leppard su ušli u Guinessovu knjigu rekorda odsviravši tri koncerta u 24 sata na tri različita kontinenta: Europi (London), Africi (Tanger) i Sjevernoj Americi (Vancouver).

2002. Klavijaturist Johnnie Johnson, ‘Johnny’ iz Chuck Berryjeve ‘Johnny B. Goode’, izgubio je parnicu protiv Berrya u kojoj je tražio novčanu naknadu, tvrdeći da je koautor mnogih Berryjevih hitova.

2005. Britanski singl broj 1 bio je 'I Bet You Look Good On The Dancefloor', hit Arctic Monkeysa s njihovog debitantskog albuma ‘Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not’. Pjesmu su odsvirali i na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. NME je pjesmu svrstao na visoko sedmo mjesto svoje liste najboljih pjesama svih vremena.

2010. U Indiji su se vjenčali pjevačica Katy Perry i glumac i glazbenik Russell Brand. Rastali su se dvije godine kasnije.

Rođeni:

1959. Weird Al Yankovic, rođen kao Alfred Matthew Yankovic, američki glazbenik-satiričar. U karijeri dugoj 38 godina prodao je više od 12 milijuna albuma (do 2007.) te je dobitnik četiri Grammya, uz još 11 nominacija. Njegov posljednji album, ‘Mandatory Fun’ iz 2014. godine, debitirao je na vrhu američke ljestvice.

1964. Robert Agustin Trujillo, meksičko-američki basist, najpoznatiji kao član Metallice. Prije sviranja s heavy metal divovima, bio je u Suicidal Tendencies, Infectious Grooves, Black Label Society te surađivao s Jerryjem Cantrellom iz Alice in Chains i Ozzyjem Osbourneom. Glavni uzor mu je Jaco Pastorius.