MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser


Bookmark

Data

Released Travanj 2016
Format Albumi
Vrsta / Alternative metal / Hard rock / Industrial metal
Dodano Petak, 09 Prosinac 2016
Žanr Heavy Metal
Length 31:23
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2016
Država Europa
Etiketa Zodiac Swan Records ‎/ T-Boy Records ‎/ UMe
Catalog Number 00602547417985
Edition details objavljeno: 29.4.2016.; produkcija: Zeuss; objavljeno: 2013. - 2016.
Tags UME T-Boy Records Rob Zombie Zeuss Zodiac Swan Records

Review

Pustite li album „The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser“ i uhvatite se čitanja naslova albuma i pjesama, nije sigurno hoćete li prije pročitati sve napisano ili je album već završio. Nekad je ovo je bila sasvim prihvatljiva dužina albuma (31:23), dok danas, nije. Rob nikad nije  bio podložan trendovima, već je on kreator svog vlastitog trenda, tako da je trajanje (dužina) albuma sasvim prihvatljiva. Rob Zombie je kompleksna ličnost koja plijeni pažnju, naročito svojim live izvedbama. Priznajem, i sam sam bio 'primoran' proučiti i preslušati Zombiev rad nakon što sam ga vidio uživo. Rob Zombiea treba promatrati u cjelini, kao izvođača, metalca, režisera, glumca, scenarista, tekstopisca ….i sve ono što Rob Zombie jest.

Službeno šesti album, kratkog imena: „The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser“, jest tipičan Zombiev album. Gospodin Rob Zombie ostao je vjeran  svom zvuku koji se može opisati kao Industro-metal s elementima horora i namjerno umetnutog trasha (ali ne thrash metla). Na albumu su britki tekstovi koji su u biti inteligentno-zabavno igranje sa SF i horor tematikom. Sami naslovi pjesama su urnebesni. Uzmimo npr. ponajbolju pjesmu na albumu „Well, Everybody's Fucking in a U.F.O“ u kojoj stoji:

„Now some say that one-eyed wolf owned a midget who was almost ten feet tall
He spray-painted "UFO's are REAL" in the rubble of the Berlin wall
So finally on that fateful day they went looking for a Superman
Singing "I'm gonna get my twenty bucks and vacation in Japan“

Na albumu je i lako pamtljiva i dobra “In The Age of the Consecrated Vampire We All Get High,” sa snažnim  pečatom dugogodišnjeg Robovog gitarista zvanog John 5 (jedanaest godina u Robovoj ekipi). Upečatljiva je i hitoidna „The Life and Times of a Teenage Rock God“:

„I'm a teenage rock god
Teenage rock god
All the freaks come worship me
Teenage rock god“

Uglavnom, kratke i jasne pjesme s elementima iznenađenja. Slušljivo, ali i više od toga. Zombie nije iznevjerio svoje sljedbenike, ipak je on „Teenage rock god“. Tematika, glazba, izvedba i ugođaj – sve je tu, što se moglo i očekivati. Album se dobro nosi po raznim oficijelnim i neoficijelnim listama. U prvom tjednu, album je prodan u 40.000 primjeraka. Ima i razloga biti dobro prodavan, za razliku od nekih drugih albuma. Ono što nedostaje jest malo kompleksnosti i možda koji iskorak naprijed, ma kamogod to naprijed vodilo.

Dakle, preporuka, želite li se zabaviti i opustiti - album na najglasnije! Možete staviti i Robov novi film „31“ za bolji ugođaj. A ako gospodin Rob Zombie navrati negdje gdje ga možete pogledati uživo, to nemojte propustiti.
KRATKO I JASNO!

Bruno Ćurko

Hits 1373
Rob Zombie Albumi Kronologija The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy » The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma