MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Break Up


Bookmark

Data

Released Rujan 2009
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock / Alternative Singer/Songwriter
Dodano Subota, 17 Rujan 2011
Žanr Pop-Rock
Length 28:55
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država EU
Etiketa ATCO Records
Catalog Number 8122 79924 2
Edition details Datum objave: 15. 9. 2010.; Snimano: 2006. - 2009.; Produkcija: Sunny Levine; Izvršni producenti: Pete Yorn i Max Goldblatt
Tags

Review

Od Mannove Smrti u Veneciji do dana današnjeg nitko nije uspio tako dojmljivo zračiti tupilom kao Scarlett, i zbog toga će ona kod mene uvijek imati kredita na bacanje, makar objektivno spadala u kategoriju dosadnijih holivudskih glumica, makar snimila neki preloš cover Toma Waitsa i makar za uspjeh ovog zaostalog bisera iz 2006. bio ipak najzaslužniji Peter Yorn iz švedske grupe Peter, Bjorn and John (morate se sjećati beata iz Young Folks!).
 
Priča s Murrayem negdje u Tokiju nije se ponovila i vjerojatno nikad neće, ali ovaj album definitivno odražava iste vrijednosti u kojima se ljudi spajaju i razilaze bez mnogo suza i srušenih svjetova, kao da se radi o najjednostavnijim kemijskim procesima. U svakom slučaju, moderna priča o razlazu bez mnogo žaljenja i sa svim mogućim olakšanjem koje jedan takav razvoj situacije može nuditi – to bi otprilike bio Brake Up i upravo tako nekako zvuči. To što Scarlett zapravo ne zna pjevati u potpunosti ćemo zanemariti.
 
Yorn je zato svoj zahtjevniji dio posla odradio odlično, taman s onoliko ritma i melodije koliko je potrebno za stvaranje ležernog pop ambijenta kojem se Scarlett uspjela sasvim nenametljivo prilagoditi, već po osjećaju. U prvim brojevima omjer je idealan, zapravo sve do napaćene pjesme I Am The Cosmos koju glumica preuzima u potpunosti, ali kako nas posljednja dva broja opet vraćaju na pravi put baršunastih tonova i akustične gitare, ovaj jezoviti uljez ne treba uzimati previše k srcu. 
 
Da budem iskrena, spoznaja da album broji tek osam pjesama na kraju me čak razočarala (što je inače za mene rijetkost). Scarlett i Yorn uspjeli su, naime, posložiti zaista slušljivu cjelinu koja nije ni banalna niti pretenciozna, koja u sebi sadrži sasvim dovoljno svega, i koja, što je najbitnije, posjeduje čudno terapeutsko djelovanje za sve koji su upravo shvatili kako je došlo vrijeme da krenu svojim putem.
 
Marina Vukman
Hits 1235

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma