MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Touch Yello


Bookmark

Data

Released 0000
Format Albumi
Vrsta Electronica
Dodano Nedjelja, 15 Svi 2011
Žanr Electronic
Broj diskova 1
Edition date 0000
Država Švicarska
Etiketa Polydor
Tags

Review

Dieter Meier i Boris Blank neumorno izdaju albume već trideset godina, no rijetko tko se sjeća ičeg njihovog što je izašlo u drugoj polovici karijere. Krunjenje treće dekade obavlja se albumom Touch Yello, koji naslovom valjda insinuira na alternativne poteze koji se mogu učiniti s nosačem zvuka, jer, realno gledano, slušati ovo ne želite.
 
Dva zabavna starca su 14 pjesama složili kombiniranjem sampleova bez nekakvih viših umjetničkih ciljeva, no ovo nije ni za plesni podij. Nije ni za glazbenu podlogu za ambijentalna druženja. Jednostavno je loše i ne znam kud bi s time.
 
Blagi naznake slušljivog se manifestiraju kroz lagane You Better Hide i Kiss In Blue, dok je ostatak tek shizofrena mješavina svega što sampliranje ponuditi može.
 
Posebno su iritantni trenuci u kojima Dieter Meier igra na adut svog dubokog glasa. Šarm koji bi mu u nekim trenucima taj glas mogao donijeti je potpuno uništen tobožnjim izazovnim i seksualnim trenucima te ove pjesme mogu poslužiti eventualno kao soundtrack njemačkih akcijskih i liječničkih serija.
 
Precijenjivanje sebe je očigledno u igricama s jazzom koje su sve do jedne promašene a gigantski debakl je ostavljen za kraj. Zvukovno oslikavanje pustinje Takla Makan bi ponovno moglo poslužiti kao soundtrack, ali ovaj put nekog pustolovnog filma kojeg bi se posramio i Steven Seagal.
 
Nekad su bili zabavni zbog svoje glazbe, sada mogu proći jedino kao treš. Neki znaju kako stariti dostojanstveno. Yello, nažalost, nisu ti ljudi.
Hits 1278

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42