MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2006
Format Albumi
Vrsta Alternative rock
Dodano Petak, 25 Ožujak 2011
Žanr Rock
Length 52:42
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2006
Država SAD
Etiketa Capitol
Edition details Producent: Neal Avron. Snimano: ožujak – rujan 2005. u Sunset Sound, Los Angeles, Kalifornija
Tags

Review

Nikada čuo za njih, ozbiljno. A momci su iz Floride došli u Kaliforniju da na plodnom tlu pop-punk scene uspiju. Nakon 2 milijuna prodanih albuma, 3 ogromna hit singla, kao i MTV Video Music Award za najboljeg novog izvođača, može se reći da su i uspjeli. U Sjedinjenim američkim državama su ogromni, a u Europi tako – tako, možda se to nakon ovog, trećeg, albuma (drugog za major label) i promjeni.

Predhodnik Lights and sounds, pod nazivom Ocean Avenue, zvučio je kao Green Day sa duplom dozom pop melodija pa su sada uz sve navedeno uveli i violinu na par stvari koja se vrlo lijepo uklapa.

Na pjesmi How I go (četiri minute i trideset i dvije sekunde o odnosu oca i sina) gostuje i orkestar od dvadeset i pet članova te Natalie Maines iz poznatih Dixie Chicks. No ne mogu se oteti dojmu da je uvod u naslovni singl čisti rip-off Stay Away od Nirvane, barem prvih trinaest sekundi dok je ostatak pjesme kao da ste u skate parku i klinci lete preko vas dok bend praši u pozadini a svaki posjetitelj ima barem jedan pirs, dvije tetovaže i hlače do pola stražnjice bez obzira na spol. Također zanimljiva je i stvar epskog imena Two weeks from Twenty o uzaludnom pogibanju američkih tinejdžera na oltaru fosilnih goriva u prašini neke od pustinja na Bliskom istoku. Vidim da im polako dolazi do mozga da dobivaju novi Vijetnam samo bez prašume.

 

Antonio Hadrović

Hits 1325

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42