MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2006
Format Albumi
Vrsta Alternative rock
Dodano Petak, 25 Ožujak 2011
Žanr Rock
Length 52:42
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2006
Država SAD
Etiketa Capitol
Edition details Producent: Neal Avron. Snimano: ožujak – rujan 2005. u Sunset Sound, Los Angeles, Kalifornija
Tags

Review

Nikada čuo za njih, ozbiljno. A momci su iz Floride došli u Kaliforniju da na plodnom tlu pop-punk scene uspiju. Nakon 2 milijuna prodanih albuma, 3 ogromna hit singla, kao i MTV Video Music Award za najboljeg novog izvođača, može se reći da su i uspjeli. U Sjedinjenim američkim državama su ogromni, a u Europi tako – tako, možda se to nakon ovog, trećeg, albuma (drugog za major label) i promjeni.

Predhodnik Lights and sounds, pod nazivom Ocean Avenue, zvučio je kao Green Day sa duplom dozom pop melodija pa su sada uz sve navedeno uveli i violinu na par stvari koja se vrlo lijepo uklapa.

Na pjesmi How I go (četiri minute i trideset i dvije sekunde o odnosu oca i sina) gostuje i orkestar od dvadeset i pet članova te Natalie Maines iz poznatih Dixie Chicks. No ne mogu se oteti dojmu da je uvod u naslovni singl čisti rip-off Stay Away od Nirvane, barem prvih trinaest sekundi dok je ostatak pjesme kao da ste u skate parku i klinci lete preko vas dok bend praši u pozadini a svaki posjetitelj ima barem jedan pirs, dvije tetovaže i hlače do pola stražnjice bez obzira na spol. Također zanimljiva je i stvar epskog imena Two weeks from Twenty o uzaludnom pogibanju američkih tinejdžera na oltaru fosilnih goriva u prašini neke od pustinja na Bliskom istoku. Vidim da im polako dolazi do mozga da dobivaju novi Vijetnam samo bez prašume.

 

Antonio Hadrović

Hits 1481

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma