MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Eraser

Bookmark

Data

Released Srpanj 2006
Format Albumi
Vrsta Experimental Rock / Indie Electronic
Dodano Utorak, 10 Ožujak 2020
Žanr Pop-Rock
Length 40:54
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2006
Država Europa
Etiketa XL Recordings
Catalog Number XLCD200
Edition details objavljeno: 10. 7. 2006.; producent: Nigel Godrich; snimano: 2004. - 2005.
Tags XL Recordings Nigel Godrich Thom Yorke

Review

Radiohead je sastav koji je u Velikoj Britaniji podigao najviše prašine poslije mitskog dvoboja Blur vs. Oasis početkom devedesetih. No ovdje nisu tema ni genijalni Albarn niti manchesterska dvojka Gallagher, već Thomas Edward Yorke i njegov samostalni vid elektronike na koju se ne pleše ili ako se već pleše, to mora imati veze s nekim drogama ili depresijom - nikako zajedno jer bi to loše završilo, a i samoubojice nitko ne voli zbog nereda koji ostavljaju za sobom.

Radiohead je sastav koji je 1995. godine imao sve: i album po pe-esu pod nazivom The Bends, hit kojim su godinu prije pokorili SAD i koji je čak i Cartman pjevao u prebrutalnoj epizodi Southparka pod naslovom Scott Tenorman must die i rasprodane turneje. Ali ne, Yorke je želio mnogo više: intimnu atmosferu, male klubove i pjesme koje po strukturi nemaju veze s mozgom.

To je i dobio sa albumima Kid A i Amnesiac koji su u bivšem Nomadu pokrenuli svađe epskih razmjera gdje se pokušalo ustanoviti jesu li Radiohead progresivni heroji ili pop zločinci. Moja se skromna malenkost priklanja ovoj drugoj struji.

Ništa bolje nije s ovim samostalnim izletom u kojem Thom radi korektne pjesme, ali pjesme koje neće zadužiti pop-historiju na neki poseban način osim kao fusnota u nekoj od enciklopedija koje će se tek tiskati. Fanovi će me razapeti, ali to je cijena slobode govora o ploči koju je producirao Nigel Godrich koji iza sebe ima radove s Beckom, Air i mrskim mi U2.

Antonio Hadrović

Hits 33
Thom Yorke Albumi Kronologija Tomorrow's Modern Boxes » Tomorrow's Modern Boxes

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42