MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Show Your Bones


Bookmark

Data

Released Ožujak 2006
Format Albumi
Vrsta Indie / Alternative rock / Indie rock
Dodano Ponedjeljak, 28 Ožujak 2011
Žanr Rock
Length 42:14
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2006
Država SAD
Etiketa Polydor / Aquarius Records
Edition details Producenti: Squeak E. Clean, David Andrew Sitek, Yeah Yeah Yeahs. Snimano: 2005.–2006. u Stay Gold Studios, Brooklyn, NYC
Tags

Review

Nastali negdje u vrijeme Strokesa, Yeah Yeah Yeahs su prerasli sa omiljenog underground garage rock, indie benda u malo ekonomski isplativiji projekt. Prvim albumom okupili su grupu svojih simpatizera koju sa ovim novim studijskim uratkom pokušavaju značajnije proširiti. Bez obzira što su izašli iz svojih dobro znanih okvira i počeli naginjati mainstreamu, kvalitetu nisu izgubili niti u jednom trenutku, već naprotiv na njih je ovo sazrijevanje djelovalo vrlo pozitivno.

Kao što sam i naglasio najfriškiji Show Your Bones ima toliko malo zajedničkog sa debijem Fever To Tell s kojim se bend uputio u nesiguran svijet showbusinessa da u ponekim trenucima djeluje kako se radi o dva različita benda. Osobit se to da primijetiti na prvome singlu Golden Lion u kojem Yeah Yeah Yeahs uopće ne zvuče kao bend s prvog albuma. Stvar je povodljiva i odmah vas na prvo slušanje hvata svojim pozitivnom vibrom. No i karizmatična Karen O' ima debele zasluge za vaše zarobljavanje ovom glazbom. Frontmenica sa opasnim glasom brzo će vas uvjeriti da zvuk nije sve što je bitno na ovom albumu jer kako i sama poručuje u stvari Cheated Hearts: "Sometimes I Think I'm Bigger Then Sound".

Kvaliteta albuma je konstantna i ne opada u jednom trenutku. Svaku stvar na albumu bih mogao izdvojiti kao jako dobru te bi svaka od postavljenih jedanaest mogla biti potencijalni singl. Osobno mi je draga Way Out sa dionicom u kojoj stvar dolazi do svog vrhunca, kada sve odlazi kvragu.. distorzirane gitare, snažni zvukovi i manijakalni vrisak Karen O' Fits Around Me So Tight.

Iako se ispočetka nikako nisam mogao "naći" s ovim albumom zbog raznih obaveza koje sam imao pa sam ga stalno zaobilazio na kraju se između nas stvorila neka posebna kemija i vrlo magičan odnos. Yeah Yeah Yeahs, a osobito Karen O, su me prilično okupirali i ovih dana mi se samo njihovi destruktivni, hipnotični, sirovi zvukovi gužvaju po sobi. Prilično dobar album.

 

Dragutin Andrić

Hits 1539
Yeah Yeah Yeahs Albumi Kronologija It's Blitz! » It's Blitz!

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma