MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
TM:103 Hustlerz Ambition


Bookmark

Data

Released Prosinac 2011
Format Albumi
Vrsta / Rap / Hip-hop
Dodano Petak, 01 Kolovoz 2014
Žanr Rap
Length 1:01:47
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država Canada
Etiketa Def Jam Recordings
Catalog Number B001605502
Edition details Produkcija: Lil' Lody, D. Rich, Drumma Boy, Lil' C, J.U.S.T.I.C.E. League, Mike Dupree, Warren G, M16, Midnight Black i Mike Will; Datum objave: 20. 12. 2011.; Snimano: studeni 2009. - 2011.
Tags Rap SAD Hip-hop Nicki Minaj Young Jeezy Lil Wayne Eminem Andre 3000 Ne-Yo Jill Scott Trick Daddy Snoop Dogg Birdman Gucci Maine

Review

Kad se Young Jeezy pojavio na sceni prije nekoliko godina, bilo je to vrijeme kada je svijet hip-hopa bio fokusiran na prljavi jug i himne o uličnim igračima koji su uspjeli. Lil' Wayne se najjače održao na sceni, jednim dijelom možemo mu "zahvaliti" na Nicki Minaj, a od jačih imena bili su tu Wayneov otac Birdman (Čovjek ptica), vječno nerazgovijetni Gucci Maine, i najjači među svih hustlerima, Young Jeezy.

Da, danas taj nerazgovijetni Gucci Maine vjerovatno dobiva više air playa od Jeezyja, a Wayne je poludio od sirupa (onog kojeg miješaš sa votkom) i jakog meda (onog kojeg smotaš i popušiš) pa je više posvećen nošenju unisex uskih hlača i gostovanjima na pop albumima nego nabrajanju ispaljenih metaka, a Jeezy se cijelo to vrijeme nešto primirio. Problem je bio u tome što se borio protiv bolesti, Bellove paralize, i sad skoro da izgledaju neukusno sve one šale o frfljanju u mumljanju u Jeezyjevim rimama. Nakon Recession in 2008., albumu na kojem se Jeezy odlučio malo udaljiti od uobičajenih tema o tome kako postati super bogat preko prodavanja kreka u getu, vladar prljavog juga sa ovim albumom se odlučio vratiti u punu bahatu formu, samo što ipak ne zvuči u punoj snazi. Možda je to zbog bolovanja, možda zbog rasta Lil' Waynea i Gucci Mainea, a možda i zato što je nekomercijalan rap sve snažniji, sa jakim likovima kao što su Danny Brown i Death Grips ekipa.

Što god da je razlog, Thug Motivation 103: Hustlerz Ambition dobar je album, i fanovi neće biti razočarani. Kvragu, tu gostuju Eminem, Čovjek ptica i Lil Wayne, Andre 3000, Jill Scott, T.I., Ne-Yo, čak i Trick Daddy koji je nekim čudom preživio kasne devedesete, a tu je i mamojebeni Snoop Dogg. Stvari koje će vam ostati duže u plejeru su What I Do, Trapped, O.J., a tu je i čitava sekvenca albuma koja reda gostovanja Jay-Z-a, Andrea, Snoopa: Fame, I Do i Higher Learning.

Bez dodataka, album broji četrnaest traka, ali sa toliko gostujućih MC-a i raznih producenata – među kojima je i Warren G osobno – sve izgleda poprilično stisnuto i nabijeno. Sa još nekoliko bonus traka na deluxe izdanju, osjeti se megalomanija, ali ne ona zbog kojeg slušate Jeezyja. Sve u svemu, jako dobar album, na dosta načina bolji je i od The Recession, i zadovoljiti će fanove, čak i ako nije onako jak kao prva dva.

Vuk Oreb

Hits 1230

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42