MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2009
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Contemporary Singer/Songwriter / Experimental Rock
Dodano Subota, 17 Rujan 2011
Žanr Rock
Length 1:59:19
Broj diskova 2
Edition date 2009
Država SAD
Etiketa Anti
Catalog Number 87053
Edition details Datum objave: 23. 11. 2009. Produkcija: Kathleen Brennan i Tom Waits; Snimano: Na turneji Glitter And Doom tijekom ljeta 2008. godine u Europi i SAD-u
Tags

Review

Već nakon prvih taktova dvostrukog live albuma Glitter And Doom Live - Toma Waitsa jasno Vam je da Vas očekuje izuzetno uzbudljiv tonski zapis ovog kontradiktornog glazbenika u izdanju izdavačke kuće Anti.
 
Da, znam mnogi će kazati teško ga je slušati, njegov vokal iritira, no ako se koncentrirate ili ako ga volite vrlo brzo postati će vam jasno da je pred vama zapravo snimka jednog nadahnutog događaja, kojeg jednostavno nazivamo koncert. Oni koji malo bolje poznaju rad i djelovanje Tom Waitsa znaju kako je on zapravo težak i izuzetno zahtjevan glazbenik, koji svojim perfekcionizmom izluđuje svoje prateće glazbenike a onda održi nekih tridesetak koncerata, jer više ne može i ne želi izbivati iz svog doma.
 
Glitter And Doom Tour 2008. godine sa nadnevcima i mjestom održavanja, a čiji su materijali zastupljeni na ovom dvostrukom live albumu.
 
Tulsa 25.lipanj
Columbus 28.lipanj
Knoxville 29.lipanj
Jacksonville01.srpanj
Birmingham 03.srpanj
Atlanta 05.srpanj
Milan 18. i 19.srpanj
Paris25. srpanj
Edinburgh 28. srpanj
Dublin 01.kolovoz
 
Činjenica je da su karte za svaki nastup doslovno razgrabljene i da su kasnije preprodavane po cijeni od koje vam se zavrti u glavi. Sve to trebalo bi upućivati da se radi o raritetnom glazbenom materijalu jer ipak ovaj dvostruki live album je treći u njegovoj službenoj diskografiji.
 
Preslušavajući prvi disk činjenica je da od prve pjesme Lucinda, koja se samo pretoči u apokaliptičnu Ain't Goin' Down. Potom slijedi sjajna Singapore, prelazi u fenomenalne izvedbe Get Behind The Mule i Fannin Street. Možda će neki stari i okorjeli fanovi Tom Waitsa zamjeriti što je dalje većina pjesama sa albuma Bone Machine i Real Gone, pa su tako zapostavljeni recimo albumi Blood Money i Alice. Pa, tako imamo prigodu čuti osebujne izvedbe kompozicija: Goin' Out West, Trampled Rose i Make It Rain. O starim uspješnicama poput Downtown Train i Gun Street Girl nema ni govora, niti čak nikakvih primisli. No, tko bi svima ugodio, a i u ovom materijalu što nam je ponudio, brojni poklonici unikatnog Tom Waitsa prepoznaju pravi briljant.
 
Album Glitter And Doom Live je svakako potvrdio što to znači glazbeni idiom Tom Waitsa, s druge pak strane svi znamo da njegova tvrdoglavost, samovolja i egocentričnost zaista nema granica. To se i ovom prigodom potvrđuje upravo na drugom disku gdje kroz 35 minuta i 53 sekunde a preko Tom Tales umjetnik nedvosmisleno iznosi neka svoja razmišljanja o životu i svemu oko toga. Ovaj disk namijenjen je okorjelim fanovima jer većina će se zadržati na prvom disku i njegovoj lucidnoj, fantastičnoj glazbenoj ponudi. Takva glazba se ne čuje svaki puta, takav pristup ovakvom glazbenom izričaju doslovno baca u očaj brojne glazbene kritičare, njegove kolege glazbenike a na veliku radost i oduševljenje njegovih fanatičnih poklonika. 
 
PREPORUKA:
Ako niste poklonik Tom Waitsa i njegove glazbe nemojte niti pokušavati slušati ovaj koncertni album, koji svojom kvalitetom nadilazi brojne live albume objavljenih unazad deset pa čak i više godina.
 
Album Glitter And Doom Live ocjenjujem ocjenom izvrstan i točka. 
Zašto? Ako imate tri čiste… poslušajte ga i uvjerite se i sami o čemu se ovdje radi. 
PRIPOMENA: Samo za odabrane poklonike rocka: POSLUŠAJTE skladbu Metropolitan Glide!
 
Mladen Lončar - Mike
 
Hits 2355
Tom Waits Albumi Kronologija Bad As Me » Bad As Me

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere