MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Ukulele Songs

Bookmark

Data

Released Svi 2011
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Alternative Singer/Songwriter
Dodano Petak, 02 Rujan 2011
Žanr Pop-Rock
Length 34:43
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država EU
Etiketa Monkeywrench Records
Catalog Number 2770960
Edition details Datum objave: 31. 5. 2011.; Produkcija: Adam Kasper i Eddie Vedder; Snimano: Studio X, Seattle, Washington i Avex Studio, Oahu, Hawaii
Tags

Review

Ova nerazvijena gitara od četiri žice na internetu ima poprilično tvrdo sljedbeništvo kroz velike community forume gdje se razmjenjuju dojmovi i tabulature, a čak možeš i nabaviti majica Say aloha to my little friend koja se vrlo lako može protumačiti drugačije.

Da su u Veddera male ukulele, a veliko srce pokazuje ti činjenica da je frontmen Pearl Jama nonšalantno izbacio tih četrnaest pjesama (Waving Palms i Hey Fahkah nisu pjesme u klasičnom smislu) u godini kad mu bend slavi dvadeseti rođendan1 bez puno pompe i traženja pažnje za samostalnu karijeru. Ova „ukulele epizoda“ mu je druga ploča nakon Into The Wild od prije četiri godine i tu je, uvjetno rečeno, kvaka 22 ovog kratkog albuma od 34 minute i 50 sekundi. Živo bi te boljelo za ukulele da ukulele ne svira Ed Vedder, a Ed ih svira negdje od 1998.-e i neće dopustiti da izbaci nekvalitetan materijal.

Kkupio je par američkih tradicionalnih pjesama iz dvadesetih i tridesetih (Tonight You Belong To Me s Cat Power je iz 1926., More Than You Know2 iz 1929., a Dream A Little Dream Of Me je iz 1931., Once In a While je pak iz 1937.), devet vlastitih, a Sleepless Nights, koja je također obrada izašla je još 2002. kao božićni singl za Ten Club. Na toj snimci mikrofon s Vedderom dijeli Beck Hansen, a Pearl Jam tu stvar nisu nikada izvodili uživo.

Koliko je ovo opušteno snimana ploča možeš čuti na početku Longing To Belong zvoni nečiji telefon, a par puta čuje se i kvrcanje upaljača. Logorsku vatru negdje na O`ahuu i miris oceana u blizini možeš komotno vizualizirati sam.

Kao opuštenu možeš shvatiti i namjeru iza albuma da bude nekakav dodatak za tvoju Pearl Jam kolekciju i dokaz da ti je idol, čak i u četrdeset i šestoj godini, znatiželjan i zaigran kao svaka prava ljudska vreća emocija koja još uvijek vjeruje u ljubav. Ili to ili Eddie previše visi na Havajima s Jackom Johnsonom, (a Willie Nelson je tu susjed) i sa strane radi za turističku zajednicu.

Antonio Hadrović

Hits 1655

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma