MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Srpanj 2012
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Hard rock / Speed/Trash Metal
Dodano Subota, 18 Travanj 2020
Žanr Rock
Length 50:48
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2012
Država Europa
Etiketa Nuclear Blast
Catalog Number NB 2509-2
Edition details objavljeno: 27.7.2012.; producent: Andy Sneap; snimano: lipanj 2011. - veljača 2012. - Backstage Studios (Derby, UK), Driftwood Studios (Oakland, CA) i Trident Studios (Martinez, CA)
Tags Nuclear Blast Andy Sneap Testament

Review

Testament je jedan od prvih thrash metal bendova, formiran 1983 godine. Prvi album izdaju 1986. godine, potpisuju ugovor s major izdavačem i postaju jedan od popularnijih thrash metal bendova 80-tih. Ovo je njihov deseti studijski album. Gene Hoglan se vratio na bubnjeve (svirao 1996.-1997. na albumu „Demonic“) dok su ostala 4 člana ista od osnivanja benda. Standardni album sadrži devet pjesama, dok bonus verzija dolazi s trinaest pjesama koje su dostupne na CD/DVD-u ili vinilu. Album traje oko 51 minutu, s bonus pjesmama prelaze čak 75 minuta. Od 4 bonus pjesme, 3 su obrade dok je jedna produžena verzija „Throne of Tornes“.

Na ovom je albumu bend također surađivao s Chrisom Addlerom (Lamb of God), no te se pjesme ne nalaze na standardnoj verziji albuma. Pjesmu „A Day in Death“ možete posebno kupiti.

Većina pjesama varijacija je različitih brzina i tempa što omogućava slušatelju da sve ne postane dosadno već nakon treće stvari. Počinje i završava prilično agresivno – tipično za thrash metal modernog doba, psihodelične melodije, palm-mutirane gitare niskih frekvencija, odlični solo, brzi dupli kickovi i vokali koji „huče“ kroz mix. Eric Peterson i Alex Scolnick zajedno nalaze način rada u kojem točno prenose slušatelju ono sto žele svojom svirkom, tako da ima dosta zamršenih solaža, igara ritmom koje albumu daju dodatan plus. Chuck Billy bi se mogao nazvati pravim metal vokalom i čak nakon 25 godina svirke i dalje zvuči odlično kao da je na početku karijere.

Tekstovi su očekivani, fokusirani na rat, Armageddon, socijalnu nepravdu, mržnju, smrt... Moji su favoriti „Rise up“ , „A day in a death“ i „True American Hate“.

U svakom slučaju album je vrlo dobar, čak bih mogla reći da bi se dopao i ljudima koji nikada nisu slušali Testament.

Suzana Svečnjak

Hits 58
Testament Albumi Kronologija Titans of Creation » Titans of Creation

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42