MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2008
Format Kompilacije
Vrsta Guitar Jazz / Jazz Instrument
Dodano Četvrtak, 06 Listopad 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2008
Etiketa NuGroove Music
Catalog Number B001F7XIV0
Edition details 14.10.2008
Tags

Review

U poplavi razno raznih izdanja, kompilacija i sličnih glazbeno - medijskih proizvoda uvijek se nađe pokoji album koji zaslužuje našu pozornost. Eto, tako sam Vam odlučio predstaviti album Fretworx, izdanje koje je snimio poznati gitarista Brian Tarquin. Ovaj album prošle godine objavila je izdavačka kuća NuGroove Music.

Album Fretworx sadržava petnaest kompozicija plus tri dodatka. Sve od reda su instrumentali, pa tako uopće ne čudi svaka tema ima neko svoje ozračje i na ovaj ili onaj način priča nam svoju priču kroz gitaru Briana i njegovih gostiju.

Brian Tarquin je višestruko nagrađivan gitarista i skladatelj. Svoje bavljenje glazbom potvrđuje u brojnim temama skladanim za razne emisije, serije i filmove. Ovaj album njegova je svojevrsna posveta svim žrtvama bezobzirnog napada 11. rujna. Briana, kao i mnoge druge glazbenike ovaj čin potaknuo je na inicirani stvaralački rad.

Činjenica je da je uključivanje poznatih gitarističkih majstora značilo samo jedno; još izražajniju prezentaciju, te još snažnije doživljavanje i zadovoljstvo slušatelja. Dobro, priznajem album nije baš za svakoga, ali svi oni koji su malo duže i dublje u poznavanju predmetne materije, već po samom popisu pridruženih glazbenika za ovaj album, znaju da tu jednostavno… nema šale. Ako se tu još pribroje izvrsni doprinosi poznatog i van serijskog basista Billy Sheehana i legendarnog klavijaturista Max Middletona dileme nema. Pred nama je album kojem treba pokloniti svu našu pozornost.

Pored toga, kao specijalni bonus dodatak imamo prigode čuti zaista raritetne snimke Santane, Tommy Bolina te Steve Vaia sa Randy Covenom. Sve to nam daje garanciju da je pred nama album, koji najprije treba dobro preslušati a tek potom treba o njemu i progovoriti.

Uzastopno višekratno preslušavanje albuma prouzrokovalo je odličnu atmosferu koju izazivaju odabrane skladbe za ovaj album. Uz to tu je odlična odmjerenost u odabiru glazbenika koji su dali svoj obol u samom stvaranju albuma, to nikako ne smijemo zanemariti. Puno više o svemu tome pojašnjava sam sadržaj albuma, koji imate na kraju teksta.

PREPORUKA:
Ako se mene pita dileme nema, radi se o izuzetno kvalitetnom albumu, koji nije za široku prodaju, već je namijenjen onima koji znaju cijeniti glazbu u svoj svojoj raskoši i bogatstvu.

Brian Tarquin je još jednom dokazao da je vrhunski majstor i veliki meštar kada je u pitanju kompiliranje, produkcija i aranžiranje glazbe za gitaru. A njegov gitaristički rukopis prepoznati ćete u skladbi Black Rose. Ovu pjesmu i još sedamnaest izvrsnih kompozicija naći ćete na albumu Fretworx.

 

Mladen Lončar

Hits 1235

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42