MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Night Work


Bookmark

Data

Released Lipanj 2010
Format Albumi
Vrsta Glam rock / Nu-disco / Post-disco
Dodano Ponedjeljak, 20 Rujan 2010
Žanr Pop
Edition date Lipanj 2010
Etiketa Polydor Records / Universal Records
Tags

Review

Trećim albumom Scissor Sister se vraćaju tamo odakle su potekli, u gej klubove. Prvi singl Fire With Fire nije dobar ogledni primjerak što vas na albumu očekuje. Iako izvrsna posveta izazovima gej ljubavi, singl više pripada prethodniku Ta-Dah nego atmosferi koja se trećim albumom željela stvoriti. Prve dvije pjesme također ne pripadaju ovdje koliko na prvijenac Scissor Sisters. Iako, teme o kojima govore su dobar uvod za ostatak albuma (od četvrte pjesme nadalje); hiperseksualizirani klupski zvuk sedamdesetih i osamdesetih.

Upravo tekst Night Worka objašnjava o čemu se radi: Jack Shears, frontmen i vokal po kojem su Sisters poznati je prije razvikane glazbene karijere bio go go plesač. Album Night Work je glazbena pratnja upravo takvom plesu u mračnim, zagrijanim i atmosferičnim klubovima. Iako su teme eksplicitno ponajviše takve ne valja trpati Night Work u ladicu gej albuma. Analni seks o kojem Shears tako rado govori u Whole New Way nije više takav tabu, prakticira ga i svaki strejt par, kao i poneki strejt muškarac koji u susjedu nalazi novu privlačnost nakon što su se obojica umorila popravljajući auto u garaži.

Od Any Which Way prema kraju albuma stvari postaju znatno seksualne, potičući na ples, znojenje i kolektivni koitus. Kao producentsko ime je angažiran dobri stari meštar kluba, Madonnin nekadašnji miljenik Stuart Price koji radi i sa strejt pandanom Scissor Sistersa, Kylie Minogue. Price zna klupsko znanje, što je očigledno u najavnom pulsirajućem Invisible Light i ponajboljoj pjesmi albuma, skliskoj i zavodljivog Sex and Violence.

Da ne bi sve zgodne frajere na plesnom podiju zaveo samo Jake Shears, tu je Ana Matronic koja sugestivnim glasom poziva na Skin This Cat. I uistinu to poželite napraviti. Night Work je, izuzev prve tri pjesme koje su mjesto ipak mogle naći na prva dva albuma, soundtrack za orgije koje, iako se odvijaju u gej klubu, nemaju posebne zahtjeve na vašu seksualnost. Na ovaj seks ste svi pozvani.

Hits 978

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42