MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2020
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Modern Electric Blues / Contemporary Blues
Dodano Srijeda, 17 Ožujak 2021
Žanr Blues
Length 1:23:19
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2020
Država Europa
Etiketa Provogue
Catalog Number PRD76349
Edition details objavljeno: 27.11.2020.; producent: Kenny Wayne Shepherd
Tags Provogue Kenny Wayne Shepherd

Review

Datum objavljivanja albuma "Straight To You Live" možda je i namjerno biran jer teško da glazbenik kojeg pokojni SR Vaughan "ušteka" u struju zanemariti da je baš 27. studenoga rođen Jimi Hendrix. Naravno da Kenny Wayne Shepherd i njegov The Kenny Wayne Shepherd Band definitivno ne spadaju u onu grupaciju ljudi kojima to nije bitno!

Upravo na ovaj datum izdavačka kuća Provogue pušta u slobodni opticaj ovaj live album i sve što čujem u meni budu onu iskru koja mi jasno stavlja do znanja da je nekadašnji klinac, jedan od predvodnika "skateboard" blues generacije, u potpunosti prihvatio svoje godine i što je još bolje i značajnije svoje glazbeno biće.

Njegov prošli ’'Live! In Chicago" objavljen je prije desetak godina i osvojio je nominaciju za Grammyja, danas, evo, prije dvadesetak dana, KWS ide ponovno s live albumom, ali ovaj puta to je 1000 puta bolje, punije, snažnije, impresivnije. Pored toga sve nekako zvuči važnije i postaje znakoviti dokaz njegove glazbene kvalitete, svjesnosti sebe i te i takve glazbe, a još kada u tome egzistira onaj poznati efeket na publiku, slušatelje, fanove, a bogme i na kritiku, onda čovjek poput mene jedino može ostati ponosan što je na ovaj ili onaj način bio neki dio tog razvojnog ciklusa.

Kennyja pratim od njegovih početaka, do sada nisam propustio ama baš ništa i, naravno, bilo je tu i razdoblja njegovih traženja, ali glavno da je shvatio da se mora vratiti onome za što je predodređen, a to je onaj iskonski rock n' blues!

Okovani smo ovom prokletom boleštinom, koja nam ne da normalno živjeti družiti se i slušati odličnu mjuzu i biti ljudi. Naime, bend je bio tek nekoliko tjedana na tada aktualnoj turneji "The Traveler World Tour' kad je pandemija Covid-19 pukla, a svijet je zastao. Ovo što čujemo odsvirano je u poznatom Leverkusen Jazzstageu za kultnu njemačku TV emisiju "Rockpalast" 25. studenoga 2019. A već duže vrijeme nema nam druge, nego ostati doma i slušati putem raznih medija ono što volimo! Pa tako, nakon što je ovaj live album konačno dospio u moje ruke i uši, prolaze već dani, tjedni i stalno mu se vraćam. Vraćam se njegovoj strašnoj pozitivnoj vibri, kroz koju puca sva ta silna energija i sve ono što Kenny i njegov KWSB tako iskreno i zdušno daju na "stageu". Publika, slušateljstvo i fanovi to itekako osjećaju i time se hrane.

Brass sekcija dala je cjeloj ovoj priči baš ono što je trebalo, popunili su prostor i što je još bolje popeli se u gornje registre i tu suvereno vladaju da sve sve ori i pršti, a samo malo ispod njih rastura Kennyjeva gitara uz doista ubitačnu ritam sekciju, gdje je ipak glavni "strojar" ubitačni Chris Layton. Vjerujem da ga sada može čuti SRV bio bi itekako ponosan i sretan, dok bi mu se niz lice slijevale suze radosnice i samo bi ponavljao: "That's my boy! Oh, God, that's my boy!"

Pisati o pojedinim pjesmama s albuma je apsolutno i potpuno deplasirano jer ovakav "live" album može i mora se slušati u cjelini i nakon gotovo sat i pol ostajete sjediti, stajati, znojni, dlanovi vam gore, noge vas bole, ali ste sretni, zadovoljni jer ste sigurni da je budućnost onog što volite zagarantirana i osigurana. A evo ekipe koja to tako sjajno radi: Kenny Wayne Shepherd (vokali, gitara), Noah Hunt (vokali, gitara), Scott Nelson (bas), Joe Krown (klavijature), Joe Sublett (saksofon), Mark Pender (truba) i Chris Layton (bubnjevi).

Mladen Lončar - Mike

Hits 540

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji2Cellos se u rasprodanoj Areni


Kings of Convenience na tvrđavi sv.Mihovila


Pips, Chips & Videoclips na Šalati


Urban&4 na Sunčanoj strani Prisavlja


Hélène Grimaud nastupila na Ljubljanskom festivalu


Hladno pivo nastupilo u Karlovcu


Pixies na Zagrebačkom velesajmu


Kries dobro „izgorio“ u solinskoj Gradini


Vatra i Urban&4 na Danima piva


Richard Bona i „napolitanska mafija“ osvojili Makarsku


Švedski desant na Abbaziu


Tame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu