MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Heavy Envelope


Bookmark

Data

Released Prosinac 2014
Format Albumi
Vrsta / Doom metal / Psychedelic rock / Stoner rock
Dodano Subota, 13 Prosinac 2014
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2014
Država Europa
Etiketa PDV
Catalog Number PDV008
Edition details Objavljeno: 19.12.2014.; miks i produkcija: Vedran Rao Brlečić & Siniša Krneta; masterirao: Carl Saff [Chicago,USA]; snimano: Kramasonik studio & Chicken Sound studio [Zagreb,CRO] - ožujak i srpanj 2014.; artwork: Dunja Jankovic
Tags Stonebride Vedran Rao Brlečić Siniša Krneta PDV Records

Review

Dva su problema koja ja i samo ja imam s onim što Stonebride radi. Oba su vezana uz vokal. Prvi problem je uopće postojanje samog vokala, a drugi je, kad već očito postoji, jezik izražavanja.

U boljem slučaju mijenjao bi ovo drugo, a u najboljem ono prvo. Prečesto mi Krnfin vokalni ulet prekine svirački zamah koji se sprema kulminirati ili pretvoriti u jam session s naglaskom na heavy/stoner/psychedelic blues. Ne ulazim u kvalitetu vokala, ali poprilično linearno rastezljivi i već predvidljivo monotoni izričaj nakon nekog vremena umori. Sasvim subjektivno mišljenje i jednim dijelom odgovor na pitanje/zaključak koji mi je bubnjar Steps jednom prilikom uputio: "Ti uopće ne voliš ono što Stonebride radi!?"

Nego, album "Heavy envelope" pokušati gledati kroz prizmu objektivnosti vodi priču u smjeru toga da je ovo potvrda kultnog underground statusa ovog zagrebačkog benda. Počevši od samog omota albuma, čiji retro štih predstavlja pravo osvježenje u smislu odmaka od nagih žena i kanabisa koji u branši znaju biti (pre)česti motiv, te kristalno čistog zvuka i produkcijski odlično odrađenog posla. Šest pjesama, s nešto više od trideset minuta trajanja čini album konkretnim i sažetim izdanjem na kojem nema intro/outro izdrkavanja.

"Lowest supreme", "Sokushinbutsu" te "Venomous" predstavljaju bolji dio ploče, s naglaskom na potonju sedmominutnu heavy/psychedelic blues vožnju u maniru Blue Cheer/Jimi Hendrix Expiriencea. Oni koji godinama prate i vole što ovaj bend radi, u svakom slučaju neće biti razočarani. Osobno spadam među one koji će rađe otići na koncert Stonebridea, nego kod kuće pokušavati svariti na trenutke prežilav zalogaj.

Mihael Pinter

Hits 1526

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42