MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2007
Format Albumi
Vrsta Pop / Hip-hop / Soul / Club/Dance
Dodano Petak, 22 Travanj 2011
Žanr Dance-pop
Broj diskova 2
Edition date Siječanj 2007
Etiketa Audiopharm
Tags

Review

Otkako sam prošle godine otkrio etiketu Audiopharm (kod nas zastupana od strane izdavačke kuće Trolik), svakim izdanjem sve se više interesiram za glazbu koju propagiraju i izdanja koja objavljuju. Dosad sam imao tu sreću da su me uglavnom zadesili albumi ili kompilacije koje sam slušao u jednom dahu, čija me inspirativna muzika u mislima vodila na najatraktivnije egzotične otoke ovog našeg plavog planeta i ono što je najbitnije, punila pozitivnom energijom. Sve izrečeno može se primijeniti i na album čija ugodna glazba ovoga trena ispunjava svaki centimetar moje sobe. Točnije rečeno, radi se o kompilaciji "soulom začinjenih klupskih nota" (Soul flavoured club tunes) naslova Nova Soul. Ovo treće izdanje nudi nam pregršt zanimljivih kombinacija loungea, downbeatea, nu jazza i ostalih glazbenih pravaca namijenjenih svakoj situaciji, od ljenčarenja, obavljanja svakodnevnih kućanskih poslova do uživanja na vrućim plažama nekih tropskih destinacija.

 

"Nova Soul" je u svojem trećem izdanju ugostila vokale kao što je Alice Russell, koja je poznata po suradnji sa veličinama kao što su primjerice Massive Attack. No taj je podatak samo u službi prepoznavanja njezine kvalitete na prvi kontakt, no za daljnju analizu i potpunu sliku valja poslušati njezina tri studijska albuma od kojih bi primjerice izdvojio My Favorite Letters iz 2005. godine.

 

Nadalje, valja spomenuti Mozeza, također poznatijeg po svojim kolaboracijama sa bendovima poput Zero 7 ili pak Nightmares On Wax. Na ovom albumu predstavljen je izvrsnom stvari Beautiful Day koju je napravio u suradnji s Henryjem Binnsom.

 

S prvog diska valja još izdvojiti izvrsnu Walking Through Tomorrow u TM Juke Remixu koju je izvrsno producirao Will Holand, a maestralno izveli njegovi Quantic Soul Orchestra, zatim neponovljivu Superstar i remix velikog hita Hey Ya! u interesantnoj izvedbi Maria Kannegaard Tria.

 

Drugi disk nastavlja započeto i skladno niže stvar po stvar, nadograđujući već spomenute glazbene pravce utjecajem rapa, hip-hopa te u tragovima čak i reggaea. Valja samo izdvojiti izvrsne izvedbe Dwight Treblea (Try Love), Pimp Daddy Nasha (Another Day In Paradise), Beef Wellingtona (Feel Fantabolous) te The Dining Roomsa (No Problems – 7 Samurai Mix)
 

Neki će za ovu kompilaciju reći da to nije ništa drugo nego mnoštvo urbanih zvukova za moderan način života, a ja ću reći "da", ali i muzika za one koji znaju što od života žele i to grabe velikom žlicom!Dragutin Andrić

Hits 914
Cool Hits 3 « Cool Hits 3 Razni izvođači Albumi Kronologija Freeway Jam: To Beck and Back » Freeway Jam: To Beck and Back

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42