MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Live Unpljugd 2 Gavella


Bookmark

Data

Released Listopad 2017
Format Albumi
Vrsta Alternative rock / Punk rock / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock / Acoustic
Dodano Četvrtak, 09 Studeni 2017
Žanr Pop-Rock
Length 1:52
Broj diskova 3
Edition date Listopad 2017
Država Hrvatska
Etiketa Dallas Records
Catalog Number CD-DVD DALLAS 855
Edition details objavljeno: 20.10.2017.; snimano: 3., 4. i 5. 12. 2015. - kazalište Gavella, Zagreb
Tags Dallas Records Psihomodo Pop

Review

Kada se sjetim svog prvog koncerta Psihomodo Popa u Kulušiću tamo negdje oko 1990. i ogromne mreže koja je dijelila pozornicu od publike, a Gopcu služila kao poligon za penjanje i vješanje ženskog donjeg rublja, malo se toga promijenilo. Gobac se prestao skidati, a band je uveo zreliji no jednako domišljat način zabave publike.

Ne robujući stereotipima, već su prvi koncerti u zagrebačkom kazalištu Gavella bili pun pogodak, a da ni 20 godina kasnije, Psihomodo ne posustaje. Na svakom albumu nađe se nekoliko hitova koji brzo ulaze u uho i pamte se.

Režija je izvrsno pokazala kako koncert izgleda s pozornice, bolje nego da ste u prvom redu, a  pokazuje i sliku koju vidi bend i ona je - čarobna: prepuna dvorana ljudi svih uzrasta, u izvrsnom raspoloženju i koji svi plešu u glas pjevaju s osmjehom na licu.

Dragocjenost koju čuva ovaj set leži u prostorvremenskom prikazu glazbene scene koja ima stila i energije. I dok oni na pozornici imaju na pretek ideja i ne libe ih sprovesti u djelo, oni u parteru to prepoznaju i spoj to dvoje daje fantastičnu kemiju, eksplozivnu reakciju koja traje koliko i koncert.

I upravo je ta hrabrost koju Psihomodo ima i ne boji se isprobavati ideje, daje šarm i napetost njihovim koncertima. Znali su imati vatromet u zatvorenom (maloj dvorani Doma sportova), a u prestižnu Gavelli su uz svoj rockerski zvuk potpomognut Napalm djevicama nove generacije spojili s umilnim glasovima sve poznatijeg djevojačkog zbora Mozartine, te marionetom i njenom lutkaricom Ivanom Vukičević. Kod Psihomoda, sve to izgleda toliko prirodno i dobro da se možete pitati kako se to već netko nije sjetio.

Još jednom, Psihomodo je bend koji ne radi loše stvari i koji ne poznaje neuspjeh, jer se prvenstveno prema sebi i svojoj publici odnosi izrazito otvoreno i iskreno, a ima ekstrovertiranog frontmena koji ima idealan omjer IQ i EQ-a koji mu treba da iz svake situacije izvuče ono najbolje ili preokrene svaku situaciju u korist nastupa. To svakako ne bi bilo moguće bez dobre podrške ostalih glazbenika u bendu, a ta sinergija njih petoro nadahnjujuća je, samo obratite pažnju.

Predstavljanje ovog izdanja upriličeno je u zagrebačkom Katranu, i opet na potpuno nov i drugačiji, neočekivani način, potvrđujući sve što je gore napisano, a o čemu je Soundguardian već pisao. Prema svemu viđenom i doživljenom od Psihomodo Popa u posljednjih 30-ak godina, mogu sa sigurnošću reći da se njihovi koncerti ne smiju zaobići. kako zbog glazbe, tako i zbog atmosfere,  a ako ste ikada bili na i jednom, ovaj set izvrsni je podsjetnik na te trenutke pune pozitivne energije.

3-dijelni set od 2 CD-a i 1 DVD-a, dizajnerski je izvrsno odrađen i dolazi s podebljom knjižicom punom slika s koncerta i osvrtima kritičara, te poimence predstavlja sve sudionike koncerta.

Antonija Jelić

Hits 762
Ćiribu Ćiriba « Ćiribu Ćiriba Psihomodo Pop Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42