MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released 2005
Format Albumi
Vrsta Pop rock / Soft rock
Dodano Srijeda, 20 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 46:45
Broj diskova 1
Edition date 2005
Država Slovenija
Etiketa Dallas Records
Catalog Number CD DALLAS 358
Tags

Review

Dallas Records napravio je izvrstan poslovni potez objavljivanjem albuma Žarnica za boljši jutri izvrsnog slovenskog glazbenika Zorana Predina i njegovog benda Žive legende.

Obzirom da ‘’nekadašnja’’ domaća rock scena, pa tako i naša hrvatska i svih nam susjednih država, nije moja jača strana, ovo je bilo izrazito naporno za mene. Osobno, nikada nisam imao previše afiniteta prema istima, možda je krivnja što jednostavno nisam imao previše volje ni želje trošiti ni vrijeme ni energiju za koje kakve kvazi rockerske furke s ovih naših prostora.

Jedan od najpoznatijih slovenskih glazbenika, pjesnika i kantautora Zoran Predin objavio je svoj dvanaesti album po redu, no prvi za diskografsku kuću Dallas Records s kojom je nedavno potpisao ugovor.

Album Žarnica za boljši jutri je zaista hvale vrijedno glazbeno djelo, koje se već dugo nije čulo na ovim prostorima. Ovo je pravo ‘’malo’’ otkriće za mene osobno, kao i za svakog onog tko dođe u prigodu da kupi i uvrsti u svoju fonoteku album, koji po svim segmentima može parirati većini albuma trenutne europske pa u nekim segmentima i svjetske rock scene. Možda je moje iznenađenje tim veće, obzirom da nisam poklonik te i takve glazbene scene, no ono što vrijedi i što treba podržati - to je to.

Danas, kao i ranije, jednostavno nisam previše pozornosti pridavao toj sceni, no uvijek sam znao prepoznati kvalitetu. Novi album Zorana Predina i njegovih Živih legendi prvenstveno me fascinira svojim instrumentalističkim umijećem. Svirka ovih glazbenika jednostavno Vas mora osvojiti. Žarnica za boljši jutri predstavlja Predina u punoj stvaralačkoj snazi: tekstovi, glazba, aranžmani sve to jednom riječju zvuči - fantastično. Oni koji bolje od mene poznaju njegov opus kažu da Žarnica za boljši jutri spada u Predinove najbolje i najupečatljivije radove. Na vrlo neobičan način došao sam do tog albuma, jednostavno ga nisam izbrisao u narudžbi. Sva sreća da je tako ispalo.

U moje ruke, a potom i u moje uši došao je album koji će zasigurno ostaviti značajnog traga na ovim prostorima. Posebno želim istaknuti sljedeće skladbe: Lepa, ko ti pride, Živ pokopan, Pridi k meni, Ciganska sirota gdje Vas osebujni vokal Julije Klajnščak doslovno obara s nogu, a tu je i naslovni song serije Blisk Rumeni blisk.Mladen Lončar - Mike

Hits 564
Svjedoci/Priče « Svjedoci/Priče Zoran Predin Albumi Kronologija Za šaku ljubavi » Za šaku ljubavi

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42