MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Srpanj 2007
Format Video
Vrsta Pop / Electro / Synthpop / Dance / Electronic / Electropop
Dodano Četvrtak, 25 Kolovoz 2011
Žanr Dance-pop
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2007
Država Velika Britanija
Etiketa Warner Vision
Tags

Review

Cubism je novi live DVD hiperproduktivnih Pet Shop Boysa koji očito nisu spremni otići u ropotarnicu glazbene povijesti. DVD bilježi njihov live nastup u Auditoriu Nacional Mexico Cityja, a kao i u slučaju njihovog ranijeg nastupa Somewhere In Savoy, korištena je minimalistička scenografija. Iako me njihov raniji koncert Concrete (zabilježen na dvostrukom CD albumu) ostavio pomalo neimpresioniranim, ista stvar nije se ponovila sa Cubismom.

Budući da bilježe već više od 20 godina karijere, Pet Shop Boys su za repertoar koncerta nepogrešivo odabrali kolekciju svojih najboljih i najprepoznatljivijih hitova, ali i nekoliko hitova sa zadnjeg albuma Fundamental. Nakon uvodnih novih pjesama God Willing i Psychological, Left To My Own Devices polako, ali sigurno otvara klasični dio repertoara. Sama vokalna interpretacija Neila Tennanta vrlo malo se promijenila nakon 20-ak godina, tako da i pjesme Suburbia i Can You Forgive Her zvuče jednako dobro kao i kada su nastale.

Već pred sam kraj izvođenja nove pjesme Minimal, Pet Shop Boys bez predaha kreću s malim neočekivanim iznenađenjem - pjesmom Shopping sa albuma "Actually", koja nikada nije bila hit single, ali je najviše pažnje prilikom koncerta poklonjeno upravo njoj. Nakon nje, slijede sami hitovi, od kojih su neki i laganije pjesme poput Rent, Numb i Home And Dry. Prilikom izvođenja Dreaming Of The Queen, na ekranu su prikazane slike pokojne princeze Diane koja je i bila inspiracija za pjesmu, a maštovita kostimografija dolazi do izražaja prilikom izvođenja The Sodom And Gommorah Show. Pjesma So Hard pripala je u potpunosti pratećim vokalima, koje predvodi iskusna Sylvia Mason-James, odavno pouzdana suradnica Pet Shop Boysa, a završetak koncerta upriličila je pouzdana Go West, kojom su Boysi već završavali svoje maestralne nastupe.

Što se tiče samog DVD izdanja, osim odličnog covera, DVD nudi koncert u DTS audio zapisu i komentar Pet Shop Boysa i redatelja Davida Barnarda, koji je već surađivao s Bjork i Gorillaz. Kao posebni dodatak uvršten je kratki dokumentarac o odlasku benda u Mexico, koji uključuje i razgovor sa fanovima.

"Cubism" je vrhunski koncertni događaj, uz "Performance" najbolji u karijeri Pet Shop Boysa, koji priziva najbolje trenutke njihova stvaralaštva i svojevrsna je rekapitulacija njihove dosadašnje karijere.
 

Goran Hatala

Hits 690
A Life in Pop « A Life in Pop Pet Shop Boys Video Kronologija Pandemonium » Pandemonium

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42