MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Srpanj 2021
Format Albumi
Vrsta Americana / Blues rock
Dodano Utorak, 31 Kolovoz 2021
Žanr Blues
Length 1:02:15
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2021
Država Globalno
Etiketa Bandcamp
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 1.7.2021.; producent: Craig Marshall
Tags Mick Pini Craig Marshall

Review

Album "Backtrack" je 1. srpnja objavio blues veteran Mick Pini uz suradnju producenta, pisca i glazbenika Craiga Marshalla, koji radi pod nazivom Audio 54.

E sad, nisam baš siguran da je puno ljudi čulo za ovog glazbenika, no vjerujem da je dovoljno da vam napišem da je Mick nastupao na turnejama po Europi s imenima kao što su BB King, Luther Allison, Freddie King, Buddy Guy, Luther Allison, Sherman Robertson, a snimao je u studiju s Jimmyjem Carlom Blackom (Frank Zappa), Royom Estradom (Little Feat) i Adrianom Byronom Burnsom.

Micka Pinija je netko opisao kao čudesni spoj Claptona i P. Greena. A što se tiče albuma "Backtrack", to je zapravo kompilacija odabranih skladbi s 25 albuma tijekom njegove 55-ogodišnje karijere, koju je zapravo inicirao promotor/blues DJ/ Pete Feenstra. Ovaj album daje nam neku novu sliku, neku novu poziciju s koje možemo slušati Mickovu glazbu koju tako znalački producira Craig Marshall, koji pak kaže: "I think this album updates Mick’s past. More importantly it paves the way for his new material and collaborations." Dok Mick samo nastavlja i dodaje: "It’s a dream come true for me finding a producer like Craig. He’s inventive and a catalyst in pushing my music into new directions." I to je to! Sve je doista rečeno!

Slušajući ovu kompilaciju, ne mogu se oteti dojmu da je ta glazbena priča otišla itekako daleko, i u tom svom novom ruhu dobila je potpuno novi i drukčiji smisao. Upravo o tome svjedoči ovaj album.

Mick Pini sa samo 15 godina osnovao je svoj prvi bend s kojim je nastupao u Cavern klubu u Liverpoolu, ali i u londonskom Marquee klubu. Otkrio ga je legendarni Mike Vernon u kasnim osamdesetima pjevajući na albumu Mick "Wildman Pini" uz Paula Jonesa, Chrisa Youldena i američkog bluesmana Adriana Byrona Burnsa. Tijekom 1999. i Vernonovog albuma "Blues Gonna Be My Way", Mick odlazi u Njemačku i postaje integralni dio europske blues scene.

Craig Marshall sam je stvorio svoje ime i dokazao se radeći na brojnim projektima i uz uporabu brojnih glazbenih stilova od bluesa, trancea, soula, funka i ambijentalne glazbe a sve pod okriljem Audio 54

Na "Backtrack" pred vama se nudi blues s osloncem na glazbeni idiom pokojnog Petera Greena a potom se priča samo dalje razvija i nastavlja i vjerujem da će mnogi biti osupnuti onime što čuju i što nam dolazi s ovog albuma.

Svi koji volite dobru i kvalitetnu glazbu, na albumu ćete sigurno pronaći nešto za sebe. Mick Pini albumom "Backtrack" jednostavno priča svoju priču i nudi nam fragmentarno svoj profesionalni glazbeni put, koji se proteže kroz dugih 55 godina. Obavezno provjerite!

Mladen Lončar - Mike

Hits 782

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku