MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Throw Down Your Arms


Bookmark

Data

Released Listopad 2005
Format Albumi
Vrsta Reggae
Dodano Subota, 23 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 1:35:36
Broj diskova 2
Edition date Listopad 2005
Država UK
Etiketa Import / Menart
Edition details Producenti: Sly i Robbie. Snimano: 2004. u Tuff Gong Studios i Anchor Studios iu Kingstonu, Jamajka.
Tags

Review

Nakon tri godine Irkinja koja dere Papine slike se vratila. Vratila se sa albumom obrada reggae klasika. Jah joj je pomogao i bogme je uspjelo. Zanimljivo je da je ovaj album izašao točno četrdeset i dvije godine nakon govora Hailea Selassiea Ujedinjenim narodima (04. 10. 1963.) i točno na dan godišnje pomračine Sunca koja označava početak nove godine po židovskom klendaru. Slučajnost? Možda.

Sinead je poderala Papinu sliku nakon izvedbe Marleyeve pjesme War i uz povik «Fight the real enemy!» Slučajnost? Teško. Možda su se iz studija Tuff Gong u Kingstonu dizali oblaci dima nepoznatog podrijetla, a od kartonskih filtera dale su se napraviti naplatne kućice? Istina? Nedokazivo.

Prava je istina da se Sinead uspješno vratila. Ritam sekciju činili su joj Sly i Robbie, jedni od najjačih producenata na Jamajci. A i producirali su ploču. Izdanje je dvostruko, na prvom disku je dvanaest pjesama koje su otpjevane kao i u izvornim verzijama, ali na Sineadin način. Downpressor Man od Petera Tosha i Curly Locks (tužna priča o mladiću sa dredlama i nubijskoj božici kojoj alternativno netolerantan otac ne dopušta s njim kontakte bilo koje vrste, pa čak niti one intimne) Lee Perryja su stvarno odlično ispale.

Na drugom disku su dub verzije na Sly&Robbie način. Doduše to nisu supermasni repetativni duboki dubovi poput onih od Mad Professora ali će poslužiti za uvod u ovu vrstu glazbenog izričaja. Koji je, by the way, zakon!

Antonio Hadrović

Hits 1180
Collaborations « Collaborations Sinead O'Connor Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42