MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Twilight Saga: Eclipse (Original Motion Picture Soundtrack)


Bookmark

Data

Released Lipanj 2010
Format Albumi
Vrsta Pop / Soundtrack
Dodano Četvrtak, 05 Svi 2011
Žanr Pop
Length 58:01
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država USA
Etiketa Chop Shop/Atlantic
Tags

Review

Nakon megauspješnog filma, na red dolazi i isto tako uspješni soundtrack. Oficijelnim nazivom The Twilight Saga: Eclipse (Original Motion Picture Soundtrack) soundtrack je debitovao na broju 2 američke ljestvice najprodavanijih albuma i trenutno je jedini soundtrack album iz Twilight sage koji nije stigao do broja 1. Na albumu se nalaze samo alternativni izvođači, od engleskog benda Muse pa sve do trenutno uspješnih Florence and the Machine.
 
Album počinje pjesmom simboličnog naziva Eclipse kanadskog benda Metric. Pjesma je na savršen način otvorila album, jer mid-tempo pjesme i jesu jedna od karakteristika Twilight glazbe. Muse nastavlja dalje i ovo je prvo iznenađenje albuma. Ako ste ikada imali priliku da poslušate Museove pjesme sa prva dva albuma, ova je totalna suprotnost. Bez električnih gitara i jakih basova! Da, zvuči pomalo nevjerovatno. Ali ovo je bilo pozitivno iznenađenje i dojmila mi se činjenica da su se potrudili biti i drugačiji za ovu kompilaciju. 
 
Florence and the Machine nude malu promjenu u odnosu na dosadašnje pjesme, za promjenu dobivamo malo jače vokale i nešto jače prisustvo bubnjeva. Nastavljamo u nešto sličnijem stilu Iron and Winea sa engleskim baendom Fanfarlo i njihovom pjesmom Atlas,koja sadrži folk elemente pomiješane sa elementima indie rocka. I naravno, dobije se odlična pjesma koja po potrebi ima moć da te opusti, a isto tako i da te trgne iz monotnosti.
 
The Black Keys i njihova pjesma Chop and Change nastavlja u istom tempu gdje smo stali prije Florence and the Machine, mada ova pjesma ima nešto dosadniji refren, u kojem se bez potrebe ponavlja samo naslov pjesme. Sa svakom novom pjesmom slušalac se nada da će doći do neke promjene, ali ne, to se ne dešava, već i dalje se isti tip pjesama ponavlja, a već smo na osmoj pjesmi. 
 
Deveta pjesma nastavlja u stilu Lykke Li, duet Becka i Bat for Lashes, ali ponovo dok slušate pjesmu, ona vas sama privlači i ne možete joj odoljeti. Vampire Weekend i njihova pjesma Jonathan Low, konačno donosi up-tepmo pjesmu, mada ni približno up-tempo kakav sam očekivala od četvrte pjesme. Ali ponavljam, svaka promjena je dobra, a ova je sigurno dobra. Ponovo vas čini zainteresiranim za ostatkom pjesama sa kompilacije. With You in My Head i A Million Miles a Hour naravno, nastavljaju istim tempom. 
 
Life on Earth američkog benda Band of Horses, me naprosto oduševila svojom prozračnošću i jednostavnošću. Imate osjećaj kao da lebdite iznad svijeta dok slušate ovu pjesmu, i definitivno popravlja ugled albuma. Kompilacija se završava kompozicijom Howarda Shorea i posvećena je Jacobu, Jacob's Theme i predstavlja odličan završetak. Zatvara još jedno poglavlje Twilight sage, koja već polako ulazi u historiju kinematografije.
 
Album predstavlja sublimaciju osjećanja koje se protežu kroz čitav film, tako da sve mid-tempo pjesme nisu toliki promašaj, međutim i dalje mislim da je bila potrebna pjesma koja će učiniti neki iskorak u odnosu na ostale pjesme. Srećom Life on Earth donekle i dostiže taj status, te sama albumu daje mnogo bolje ocjene.
 
Dalila Zeljković
Hits 1029
Shrek Forever After « Shrek Forever After OST-Original Soundtrack Albumi Kronologija Sunny Afternoon (Original Cast Recording) » Sunny Afternoon (Original Cast Recording)

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42