MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Best Of Bond...James Bond


Bookmark

Data

Released Listopad 2008
Format Albumi
Vrsta Soundtrack
Dodano Utorak, 04 Listopad 2011
Žanr Soundtrack
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa Capitol / Dallas Records
Tags

Review

 

 

James Bond jedna je od rijetkih svjetskih imaginarnih ikona koja je postala brand više zahvaljujući popularnim filmovima, nego romanima njegova autora Iana Fleminga. Netom je izdana (još jedna) kompilacija Best Of Bond...James Bond, koja, kao što se može pretpostaviti, sadrži sve dosadašnje naslovne pjesme svih (službenih) Bond filmova (osim posljednjeg, Zrno utjehe).
 
Sama kompilacija zapažen je presjek glazbenih stilova koji su bili i ostali odraz vremena u kojemu su nastali. Nakon uvodne općepoznate Bond teme, prva pjesma koja je odrazila važnost uvodne teme u Bond filmovima je Goldfinger poznate Shirley Bassey, koja je jedini izvođač u povijesti koji je izveo naslovnu pjesmu za 2 Bond filma (drugi je Diamonds Are Forever). 
 
Velikani svoga vremena Tom Jones i Nancy Sinatra nisu se, nažalost, posebno iskazali sa svojim naslovnim istoimenim pjesmama za Bond filmove, no Louis Armstrong ostvario je zapaženi uspjeh sa svojim klasikom We Have All The Time In The World iz filma On Her Majesty"s Secret Service. Paul McCartney i Wingsi na dinamičan su način sa Live And Let Die popratili debi Rogera Moorea kao novog Jamesa Bonda, dok je egzotična Lulu ostala zapažena sa The Man With The Golden Gun.
 
Pop 80-tih snažno su u svojim temama zacementirali Duran Duran i A-HA, dok u sjećanju ostaje i pamtljiva For Your Eyes Only danas zaboravljene Shirley Eaton. 90-te je, paradoksalno, najbolje predstavila diva Tina Turner sa pjesmom Goldeneye, dok je Die Another Day Madonne pravi primjer modernog pristupa izvođenju Bond teme. Karizmatičnom Chrisu Cornellu veliki je uspjeh osigurala markantna You Know My Name, koja je jedan od najozbiljnijih kandidata za najbolju Bond temu uopće, no opći je dojam da dosta pjesama na kompilaciji ne odolijeva zubu vremena. 
 
Također, vječna će misterija ostati zašto su neke pjesme (pritom posebice mislim na All Time High iz filma Octopussy) uopće izabrane za Bond temu. Bilo kako bilo, fanovi agenta 007 ne bi trebali biti razočarani, iako me ne bi iznenadilo da se slična kompilacija priloži glazbenoj publici u drugom pakiranju za koju godinu.
 
Hits 1920
Adulthood « Adulthood OST-Original Soundtrack Albumi Kronologija Harry Potter and the Half-Blood Prince » Harry Potter and the Half-Blood Prince

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima