MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2006
Format Albumi
Vrsta Traditional Country / Guitar Jazz / Jazz Instrument / Progressive Country / Western Swing
Dodano Petak, 01 Travanj 2011
Žanr Country
Length 39:08
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2006
Država SAD
Etiketa Lost Highway / Aquarius Records
Catalog Number 0602498897270
Edition details objavljeno: 14.3.2006., producent: Fred Foster, snimano: Cartee Day Studios, Nashville, TN i The Blue Room Studios, Nashville, TN
Tags Willie Nelson Aquarius Records Lost Highway Fred Foster

Review

Zadnje studijsko ostvarenje čovjeka s pletenicama, jedne od najvećih živućih country legendi, jednog jedinog Williea Nelsona, You Don't Know Me: The Songs of Cindy Walker osjećajna je posveta jednoj od najznačajnijih autorica tekstova u povijesti country glazbe i članice Country Music Hall of Famea, Cindy Walker.

Sam album nastao je pukim slučajem, kada je jednom prigodom Cindy Walker kontaktirala producenta Freda Fostera s molbom da odnese Nelsonu njezinu najnoviju skladbu kako bi ju on preslušao i dao svoje mišljenje. Nelson je bio oduševljen skladbom i još je dodao kako već dulje vrijeme planira snimiti album koji će u potpunosti biti zastupljen pjesmama Cindy Walker. Ubrzo nakon što je sve bilo dogovoreno uslijedilo je veliko pretraživanje najvećeg country kataloga današnjice kako bi se pronašle idealne pjesme koje će združene Willijevim glasom i glazbom sačinjavati savršeni spoj.

Konačan rezultat je zbirka od trinaest predivnih skladbi koje će zainteresirati svakog, a ne samo prave ljubitelje country izričaja. Slušajući ovaj materijal vrlo jednostavno možete zaključiti kako You Don't Know Me nije samo još jedan u nizu projekata ovog sedamdeset dvogodišnjeg kauboja. Iskrenost, trud, ljubav, osjećaji i predanosti samo su neke od karakteristika koje rese ovaj album, a koje se slušanjem vrlo jasno izlaze na vidjelo.

Album otvara pučka Bubbles in My Beer idealna za kojekakve veselice, nakon nje slijedi srcedrapateljna Not That I Care. Nelson tada nastavlja u revijalnom tonu jedreći sigurno kroz ljubavne pjesme, poput Take Me in Your Arms and Hold Me ili predivne You Don't Know Me, koju je izvorno izveo Ray Charles. Od balada vrlo su mi drage i I Don't Care, Dusty Skies te posljednja I Was Just Walkin Out The Door.
Kako ne bi ispalo da je ovaj album preferira samo balade spomenut ću nekoliko vratolomnijih naslova. Kad je country u pitanju onda se uistinu radi o vratolomnim poskočicama koje odmah tjeraju na tapkanje nogom ili klimanje glavom. Dakle, od takvih valja spomenuti Sugar Moon, Don't Be Ashamed Of Your Age ili pak Miss Molly.

Za sebe ću reći da nisam osobiti ljubitelj ili poznavatelj ovakve glazbene vrste, no ovaj me album natjerao da se zapitam koliko sam toga ustvari propustio i kako to nadoknaditi pored svega što se danas nudi.

Ako do sada niste bili upoznati s radom Walkerove, ovaj album će u vama pobuditi znatiželju da posegnete dublje u njezin rad i da ga još jače istražite.

Dragutin Andrić

Hits 1338
Willie Nelson Albumi Kronologija Two Men with the Blues » Two Men with the Blues

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma