MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Girl Talk

Bookmark

Data

Released Ožujak 2013
Format Albumi
Vrsta / Indie pop / Punk rock
Dodano Petak, 13 Veljača 2015
Žanr Rock
Length 52:29
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2013
Država Europe
Etiketa Have 10p Records
Catalog Number 10P002EU
Edition details Producenti: Tom Biller i Jeff Ellis
Tags Kate Nash fontana

Review

Kate Nash još od svog drugog studijskog albuma ima težnje frustriranim pop-punk i garage-punk pjesmicama urešenima feminizmom. Samo što to nikad dosad nije funkcioniralo. I Just Love You More definitivno je bila najslabija karika njezina albuma My Best Friend Is You, a nakon što su vidjeli da u tom smjeru nastavlja, mnogi obožavatelji prestali su to biti u nostalgičnim suzama za njezinim prvijencem, Made Of Bricks. I zaista, unikatnost i simpatičnost tog albuma nije uspjela dosegnuti ni ovim. No s druge strane, nije se ni izgubila u novom glazbenom izričaju.

Made Of Bricks jedan je od meni najdražih albuma novog milenija. Kad je predstavio ovu izvođačicu, vidio sam u njoj više duhovitosti i simpatičnosti nego kod Lily Allen, s kojom su je u početku uspoređivali. My Best Friend Is Youbio je vrlo dobar, zadržao je stari šarm, no osjetile su se lagane naznake forsiranja. Nakon što je izbacila Death Proof EP, postalo mi je sve jasno. Forsiranje je doseglo svoj maksimum. Forsiranje čega? Pa... svega zbog čega smo voljeli Kate - njezin fantastičan akcent, slatkoća njezine pojave i glazbe, njezin humor i narativnost u pjesmama. Sad je to sve počela trpati u bučne i teško slušljive pjesme i jednostavno je bilo previše svega. U užasu sam gledao izlazak ovog albuma i odgađao slušanje što sam više mogao.

No eto, nije ispalo toliko loše. Promašaja ima poprilično (Fri-end?, Rap For Rejection, Cherry Picking, pa i završni pokušaj stvaranja nečeg originalnog koji ipak ne uspjeva ispasti toliko dobro - Lullaby For An Insomniac), ali ima i vrijednih trenutaka. Kate odlično pristaje duboki ritmični somnabulizam na Oh, ali i, na radost obožavatelja, još uvijek njezina tipična akustična balada s lijepim back vokalima (You're So Cool, I'm So Freaky). Tu su i fine pop pjesme koje bi se uklopile u prethodna dva albuma (odlična 3 AM i OMYGOD!), ali najbolji su zapravo oni uspješni pokušaji garage-punka - Conventional Girl i Sister. Sister odmah može u neke od najboljih pjesama Kateine karijere, jednostavno je odlična, zabavna, melodična sto posto Kate i sto posto u novom ruhu - ima dovoljno pankerskog stava i vikanja da zadovolji Kateinu ljubav prema tom izričaju, ali i dovoljno stare Kate da zadovolji obožavatelje.

Šteta što smo dobili jedan polupokušaj pun praznog hoda umjesto kvalitetnog albuma za koji je Kate sposobna, no treba cijeniti hrabrost da se napravi nešto novo.

Mislav Živković

Hits 1376
My Best Friend Is You « My Best Friend Is You Kate Nash Albumi Kronologija Yesterday Was Forever » Yesterday Was Forever

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma