MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2007
Format Albumi
Vrsta Hip-hop
Dodano Nedjelja, 06 Studeni 2011
Žanr Hip-Hop
Length 37:21
Broj diskova 1
Edition date 2007
Država SAD
Etiketa Abstract / Trolik
Tags

Review

 

Hip hop nisu samo 50Cent i Snoop Dogg, niti su to samo Eminem i Dr. Dre. U sjeni velikih zvijezda rap svijeta čuči mali bijelac židovskog prezimena koji zvuči kao da radi na odjelu za obdukciju lokalne mrtvačnice. On je Ron Braunstein, čovjek bolesnog uma koji voli repati o različitim oblicima brutalnih ubojstava, silovanja i sličnih kriminalnih radnji. Svoj zadnji album Death Rap izdao je 11. rujna, simboličnog li datuma…
Necro je bijelac i ima svoju izdavačku kuću jer voli držati stvari pod kontrolom. Zapravo je pitanje tko bi uopće izdavao njegove stvari prepune morbidnih opisa nasilja, pa je čovjek morao krenuti samostalno u ostvarenje svog «američkog sna». Necro obožava death metal i zapravo iz te ljubavi je izrasla ta bolesna opsesija da svoju liriku svede na različite opise nasilja.
 
Album Death Rap je njegov peti album i moj prvi koji sam poslušao. Pjesma No Remorse prva se istaknula i privukla moju pozornost odličnom podlogom i semplom koji pomalo vuče na gregorijanski koral ili neki crkveni zbor i ima onaj mističan prizvuk, a preko njega ide odličan refren koji udara i poziva na borbu i otpor.
 
Album ima i par pjesama u kojima se čuje zvuk žestoko distorziranih gitara poput Evil Rules na kojoj sudjeluje i ritam gitarista trash metal skupine Antrax - Scott Ian. A gitara mu zvuči kao loše semplirana verzija nekog osnovnog paketa iz Fruity Loopsa. Kad tome dodamo i najlošiji refren koji sam čuo u životu, dođemo do zaključka kako je ovo jedna jako loša pjesma. Sigurno vas zanima kako refren ide. Ide ovako: "Death Rap!/ Extreme violence and brutal murder/ Cut your head off with a machete / Evil Rules!"… a glas koji pjeva vuče me na Bon Jovija u nekoj trash metal fazi, a to je onda stvarno loše.
 
Necro je osebujna pojava underground hip hopa koji ima sve veću bazu svojih obožavatelja, čovjek koji je izgradio svoj imidž morbidnog repera koji voli trash metal toliko da se ne libi upakirati ga na svoj album, čovjek koji repa o nasilju, silovanju i smrti lagodno kao što Snoop repa o rolanju nove pljuge…
 
Jedno je sigurno, Necro ima svoj stil i svoje rastuće sljedbeništvo. Iako je njegov flow brz i točan, produkcija izoštrena, a podloge variraju od metal gitara do finih mračnih instrumentala, štovatelji ritma i gruvastih podloga sa puno basa neće se oduševiti ovim reperom. Njegovo repanje jednostavno je prebrzo gomilanje riječi i pomalo je naporno pratiti cijeli taj slijed za koji imate osjećaj da ne staje od početka do kraja pjesme. Puno više volim onaj stari klasični rep sa puno ritma, dobre dinamike i tekstova kod kojih osjećaš onu vibru da počneš klimati glavom i dok osjetiš što je čovjek zapravio osjećao kad je pisao tu stvar. Necro mi nije osobito sjeo, ali siguran sam kako će mnogima od vas, budućim serijskim ubojicama, silovateljima, studentima koji se spremaju za rad na odjelu za obdukciju ili u pogrebnom poduzeću te ljudima sa morbidnim smislom za humor - biti neizbježan dio soundtracka prije «posla».
 
Hits 1454

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42