MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Babel


Bookmark

Data

Released Rujan 2012
Format Albumi
Vrsta Folk / Indie rock / Indie pop / Alternative/Indie Rock
Dodano Petak, 19 Travanj 2019
Žanr Pop-Rock
Length 52:17
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2012
Država Europa
Etiketa Gentlemen Of The Road / Island Records / Cooperative Music
Catalog Number VVR712814
Edition details objavljeno: 21.9.2012.; producent: Markus Dravs
Tags Island Records Mumford & Sons Markus Dravs Cooperative Music Gentlemen Of The Road

Review

Poklonici suvremenog folk rocka dugo su čekali drugi album ovih ljepuškastih i iznimno talentiranih Engleza koji su osvojili publiku diljem svijeta svojim nastupima uživo. U naše krajeve još nisu kročili i dok se nadamo da će neki od nadolazećih festivala ugostiti ove talentirane folk rock glazbenike ne preostaje nam drugo nego preslušati njihovu novu ploču i ocijeniti hoćemo li se nastaviti nadati.

Prvijenac Sigh No More bio je svojevrstan izlazak u javnost, pokazatelj što se od njih može očekivati i što svojom glazbom žele reći dok se od nastavka priče očekivalo da podeblja njihovu definiciju i možda čak dotakne neke druge sfere njihovog šarenog spektra instrumenata. Kako god bilo dočekala nas je još jedna kvalitetna kompozicija i čak nešto bogatiji zvuk u usporedbi s prijašnjim uspješnicama.

Već na samom početku jasno je da su momci kroz gotovo neprestane turneje diljem svijeta otkrili formulu za prave live uspješnice i preuzeli ono najbolje sa svog debitanskog uratka da bi, uz dosta tekstualne tenzije, ubrzali tempo i pojačali sveukupan glazbeni dojam u najvećem hitu albuma I Will Wait. On je kao pravo progresivno dijete hillbilly roditelja iskočio još davnih dana kao prvi singl. Oduševio je kritičare i publiku količinom milih nota bendža i karakterističnim grubim vokalima dok mu niti tekst ne zaostaje u kvaliteti i dubini. Dok slušatelj kontemplira koga on to stvarno čeka, već u drugoj strofi atmosfera je količinom napetog zvuka i harmoničnih dionica vidno uzburkana kao i emocije što im stežu žice bendža.

Premda je bilo polemike oko vjerskih konotacija koju nose pojedine pjesme poput Whispers In The Dark članovi benda jasno su istaknuli da u njihovoj glazbi nema ničeg evanđeoskog niti vjerski usmjerenog. U svojoj srži njihova glazba služi tome da postavlja pitanja koja oni sami u običnom razgovoru ne bi postavili. Premda tekstovi daju naslutiti upravo suprotno, Marcus svojom vokalnom hrapavošću i naglašavanjem rima uspjeva obojati pjesme dovoljno dobro da zvuče vrlo toplo i nepristrano. Ne može se reći da je album nešto posve novo i pametno, ali priča dobru priču i donosi standardan zvuk Mumforda koje obožavatelji vole, a ni ostalima nije teško poslušati.

Markus Dravs koji je inače poznat po svojoj suradnji s grupama Arcade Fire i Coldplay te radu na Sigh No More imao je značajan utjecaj i na ovaj album što je, s obzirom na uspjeh prethodnog albuma, posve očekivano. Tako pjesme poput Holland Road ili The Boxer zvuče kao nastavak priče koju započinje The Cave.

Bogate orkestracijama i dodavanjem truba brže pjesme osvajaju dinamikom dok ostale, većinom laganice, pridobiju slušatelja brojnim instrumentalizacijama koje razbija snažni i sneni vokal. U ovo vrijeme kad je indie-folk s dodacima rocka na vrhuncu Mumfordi izdaju album sličan prvome što se pokazuje kao dobra odluka i prilično dobar jesenski i zimski soundtrack.

Željka Bešić

Hits 899
Mumford & Sons Albumi Kronologija Wilder Mind » Wilder Mind

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima