MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Srpanj 2014
Format Albumi
Vrsta / Pop / New Wave / Synthpop / Disco / Alternative/Indie Rock / Club/Dance
Dodano Ponedjeljak, 06 Listopad 2014
Žanr Electronic
Length 42:21
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2014
Država Europe
Etiketa Polydor
Catalog Number 2094302
Edition details Datum objave: 18. 7. 2014.; produkcija: Elly Jackson, Ian Sherwin i Al Shux; snimano: 2010., 2012. - 2014.
Tags La Roux

Review

U posljednjih nekoliko godina synthpop osamdesetih je ostvario značajan povratak na glazbenu scenu, u čemu je 2009. godine itekako pridonio engleski duo La Roux svojim istoimenim albumom. Album je te i idućih godina pokupio dosta nominacija i pokoju nagradu, među kojima i Grammyja. Takav uspješan debitantski uzlet, pomislili biste, iznjedrio bi ubrzo i novi materijal, no to nije bio slučaj s La Roux. 2012. od dua je ostala jedinka Elly Jackson nakon što je producent Ben Langmaid napustio bend, a danas pet godina poslije uspješnog proboja, Elly se vratila s Trouble In Paradise.

Prvim pogledom na naslove pjesama ne usudite se puno očekivati, zato što sve signalizira neinovativnost i klišejiziranost. Iako, kreativnija imena vas ne bi pripremila na ono što Trouble In Paradise nosi. Već koloritni kolaž na coveru albuma i ljetni datum izlaska nagoviještaju karakter ovog synthpop nasljednika. Ne dajući vam puno vremena za razmišljanje, prva trećina albuma vas odmah uvodi u dance putovanje. Prva sjajna trojka zaraznim i upornim plesnim ritmom izmami barem minimalno lupkanje nogom, od zazivanja Bowieja Uptight Downtownom do nešto modernijeg syntha u Cruel Sexuality. Nakon prve balade (Paradise In You) slijedi Tropical Chancer čija će glazbena podloga svakog podsjetiti na Nilea Rodgersa kao i na posljednje hitove Daft Punka. Posljednja trojka sadrži još dvije balade, prije kojih Silent Partner koji besramno koristi sve moguće elemente synthpopa i Italo disca.. Nagađalo se da je o Langmaidovom odlasku, ali je ispalo da je o Ellynoj tjeskobi.

Trouble In Paradise je uistinu bogata kompilacija oživljenih zvukova sedamdesetih i osamdesetih. Kombinirajući najzaraznije iz syntha, electra, hi-nrgja, popa i ostalih lajtmotiva te ere La Roux je stvorila kvalitetan, ali lagan uradak u svom stilu.

Andrea Tomljenović

Hits 1719
La Roux « La Roux La Roux Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42